Olemme jo viitenä peräkkäisenä vuotena viettäneet viikonlopun ennen juhannusta ystäväperheen kanssa reissaten. Olemme ajaneet yhdessä läpi Saaristonrengastien ja käyneet Ähtärissä ja Tallinnassa. Tänä vuonna meidän piti lähteä yhdessä Tarttoon viikonlopuksi, mutta Korona sotki nämäkin matkasuunnitelmat.
Jotain mukavaa piti keksiä, varsinkin kun rajoitteet ovat saaneet aikaan sen, että viikonloput muistuttivat toisiaan. Veneen vuokraus lähti liikkeelle ystäväperheen äidistä ja minä kävin tuumasta toimeen, etsin ja kyselin ja kahden päivän päästä meillä oli vene varattuna.


Löysin Instagramin kautta Muru Rentin ja heillä oli juuri meidän tarpeisiin sopiva vene. Marquis 420 Sport Coupe moottorivene, jonka mukana tuli vielä kapteeni ja köysityttö, näin meille kaikille jäi mahdollisuus nauttia vain veneilyn parhaista puolista ja kauniista merellisestä Helsingistä. Oli myös aivan loistava sattuma, että veneen säilytyspaikka oli lähellä kotiamme, näin pääsimme sinne jo edellisenä iltana käymään.
Mutta Suomen kesäkeli teki meille tepposet ja ennuste vaihtui lauantaina sateesta aurinkoon ja takaisin sateeseen. Onneksemme veneen omistajat olivat niin joustavia -ja koska toista varausta ei ollut- saimme siirrettyä retkipäivämme sateisesta lauantaista aurinkoiseen sunnuntaipäivään.



Sunnuntai valkeni kauniina ja aurinkoisena ja klo 11 vene nouti meidät ja lähdimme nauttimaan päivästä merellä. Olin tehnyt meille mukaan alkuruuaksi tapaksia. Lasten itsevalitsema ruoka oli sushi ja sen Wolt toimitti Katajanokalle suoraan veneeseen. Me aikuiset söimme Suomenlinnassa. Vene parkkeerattiin Cafe Bar Valimon eteen, josta haimme pastat veneeseen. Ruokailun aikana kipparimme ja köysityttö kävivät itse syömässä ja kävelyllä Suomenlinnassa, näin me saimme rauhassa perheiden kesken istuskella veneessä ja nauttia kauniista kesäpäivästä. Köysitytöllä oli muutenkin enemmän kuin paljon palvelu hallinnassa. Me äidit etsimme porukalle juomia ja laseja, mutta köysityttö toppuutteli meidät istumaan takakannelle, koska juuri silloin olimme Kaivopuiston edessä ja hän komensi meidät ihastelemaan maisemia ja tarjoili kaikille juomat.
Päivä oli mahtava ja lapset nauttivat olostaan kannella istuen ja me aikuiset vaihdoimme kuulumisia takakannella istuen. Aamun täpinöissä unohdin parmankinkut kotiimme, mutta söimme ne sitten päivän jälkeen parvekkeella. Myös lasten sliderit ehdin kuvata vasta kotona, koska ylimääräisiä jäi, lasten syötyä itsensä täyteen susheja.
Meripäivämme korvasi loistavasti Tartton matkamme ja voin lämpimästi suositella Muru Rentin venevuokraa, palvelu oli ensiluokkaista ja veneily mahtavaa.






Aprikoosilihapullat manchegolla:
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 tl oreganoa (kuivattuna tai tuoretta reilu 1 rkl)
1/2 tl kanelia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
100 g kuivattuja aprikooseja silputtuna
Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
Lisäksi:
Manchegoa ohuena siivuna
Aprikoosihilloa
Cocktailtikkuja
Kuori ja hienonna sipulit ja kuulota hetki pannulla öljyssä. Anna jäähtyä. Hienonna aprikoosi je lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Muotoile taikinasta pieniä lihapullia kostutetuin käsin. Paista 200C noin 15 minuuttia. Kokoa cocktailtikut laittamalla lihapulla alimmaiseksi. Laita ohut siivu manchegoa päälle ja sen päälle nokare aprikoosihilloa.

Marinoidut herkkusienet:
500 g herkkusieniä
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1/2 punainen chili silputtuna siemenet poistettuna
1 tl sokeria
Mustapippuria ja suolaa
Puhdista sienet ja leikkaa ne kahteen tai neljään osaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita sienien joukkoon. Marinoi 2 tuntia-1 vuorokausi. Sekoita välillä.



Parmankinkut pestolla:
1 pkt parmankinkkua
1/2 omena
2 rkl pestoa
Kuutioi omena. Puolita parmankinkut. Laita kinkun sisään omenan pala, hieman pestoa, taittele ja laita cocktailtikku.

Sliderit:
Hot dog sämpylöitä
Pikkulihapullia
Ketsuppia
Cocktailkurkkuja
Kirsikkatomaatteja
Voitele hot dog sämpylä ketsupilla. Leikkaa sämpylät 3 tai 4 osaan. Laita lihapulla, puolikas cocktailkurkku ja puolikas kirsikkatomaatti väliin ja laita cocktail-tikku. Lämmitä ja tarjoa.

Tapenade:
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl kapriksia
2 tl Dijon-sinappia
1/2 dl oliiviöljyä
Mustapippuria
Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviissä astiassa.

