Raparperiaika on nyt parhaimmillaan ja olen onnekseni saanut tuoretta raparperia niin vanhemmiltani kuin ystävältänikin. Olen tehnyt siitä raparperi-marenkipiirakkaa, raparperikiisseliä ja nyt myös raparperimehua. Itsetehty raparperimehu vie makukatkalle lapsuuteen, jossa isoäitini kesäisin teki raparperimehua ja nimesi sen kesämehuksi. Itse tein tämän Yhteishyvän ohjeen mukaan annoksen heti tuplana ja siitä tuli 4 l mehua.
Ohje:
1400 g raparperia paloina
2 l vettä
1/2 tl sitruunahappoa (apteekista)
3 dl sokeria (1,5 dl per litra, laske)
Mittaa raparperi ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.
Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
Mittaa mehu ja lisää sokeria 1,5 dl per litra. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
2 Comments
Ulla
Hyvää oli
Johanna
Kiitos <3