Aasia,  Broileri,  Riisi

Kookoscurry

Näin Lidilissä suunnattoman herkullisen näköisiä tuoreita papuja. Siitä se ajatus sitten lähti! Nappasin pavut ostoskärryyni tietämättä mitä niistä tekisin, mutta tuoreita papuja pitää nyt käyttää, kun niiden kausi on!

Näistä se ajatus sitten lähti

Tiistaina suunnittelin ja ostin kolmen seuraavan päivän ruuat, koska minulla olisi töissä kiirettä ja pojilla päivittäin treenejä, joten arkea helpottaa kun useamman päivän ruuat on jo päätetty ja ostettu. Minun olisi itse asiassa pitänyt olla tällä viikolla työmatkalla Madridissa, ai että miten tulikaan tapaksi ikävä, kun muistin tämän…Noh, ehkä pian taas matkustetaan, mutta sitä ennen makumatkustetaan.

Tässä curryssa valmistetaan ensin kastike. Sitten paistetaan broilerin palat ja seuraavaksi kuulotetaan vihannekset ja lopuksi nämä kaikki yhdistetään ja tarjotaan riisin kanssa.

Ja kyllä maistui hyvältä ja varsinkin tuoreelta, kun kastikkeessa on tuoreita papuja, kukkakaalia ja tomaatteja sekä purjoa ja kastikekin on itse tehty. Hyviä, raikkaita makuja, ilman teollista vivahdetta. Minulle tämä oli ok valmistaa arkena, koska kokkaan paljon ja pidän siitä- sitten kun vauhtiin pääsen. Mutta jos kokkailu ei ole ykkösjuttusi, mutta hyvä ruoka kylläkin, jätä tämä ohje suosiolla viikonloppuun. Ja niin, tämä maistui myös lapsille!

Ja loppuun vinkki, jos olet kasvissyöjä, jätä broileri pois ja lisää hieman kasvisten määrää. Maistuu varmuudella niinkin.

Kookoscurry

Ohje:

Kastike:

1 tlk kookosmaitoa

3 rkl soijakastiketta

3 rkl sitruunamehua

1 rkl (ruokokide)sokeria

1 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 murskattu kuivattu chili/ 1 tl chilihiutaleita

1 tl raastettua sitruunankuorta

1 rkl silputtua valkosipulia

1 rkl curryjauhetta

1/2 dl silputtua thaibasilikaa

Sekoita kookosmaito, soija, sokeri sekä suola astiassa. Silppua valkosipuli, raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, sekä purista sitruunan mehu. Kuumenna öljy pannulla. Lisää chili, valkosipuli, sitruunankuori sekä curry. Paista muutama minuutti miedolla lämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää kookosmaito mausteineen sekä sitruunanmehu. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää basilikasilppu ja siirrä kulhoon odottamaan.

Herätä mausteet paistamalla vain niitä hetken
Valmis kastike

1 pkt broilerin sisäfileitä

2 tomaattia lohkottuna

2 dl vihreitä papuja

1 1/2 dl kukkakaalin/parsakaalin nuppuja

1/2 dl silputtua purjoa

1/2 dl vettä + 1 tl kanafondia

1/2 dl silputtua thaibasilikaa

Leikkaa broileri suupaloiksi ja paista öljyssä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Nosta pois pannulta astiaan odottamaan.

Lohko tomaatit. Pese ja leikkaa pavut paloiksi. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja suikaloi purjon valkoinen osa.

Kasvikset valmiina. Minulla oli vain yksi tomaatti, joten käytin myös muutaman kirsikkatomaatin.

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää tomaattilohkot ja paista 30 sekuntia. Lisää pavut ja vesi sekä fondi. Kypsennä muutama minuutti kannen alla. Lisää kukka-tai parsakaalit, peitä kannella ja kypsennä 6 minuuttia.

Kasvikset paistuvat

Lisää purjo, kuulota hetki. Lisää kookoskastike, anna kiehahtaa ja lisää lopuksi broileri. Lämmitä niitä myös hetki. Laita tarjoiluastiaan ja koristele silputulla thaibasilikalla.

Kastike valmistuu
Valmis kastike
Valmistus alkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *