Näin Lidilissä suunnattoman herkullisen näköisiä tuoreita papuja. Siitä se ajatus sitten lähti! Nappasin pavut ostoskärryyni tietämättä mitä niistä tekisin, mutta tuoreita papuja pitää nyt käyttää, kun niiden kausi on!

Tiistaina suunnittelin ja ostin kolmen seuraavan päivän ruuat, koska minulla olisi töissä kiirettä ja pojilla päivittäin treenejä, joten arkea helpottaa kun useamman päivän ruuat on jo päätetty ja ostettu. Minun olisi itse asiassa pitänyt olla tällä viikolla työmatkalla Madridissa, ai että miten tulikaan tapaksi ikävä, kun muistin tämän…Noh, ehkä pian taas matkustetaan, mutta sitä ennen makumatkustetaan.
Tässä curryssa valmistetaan ensin kastike. Sitten paistetaan broilerin palat ja seuraavaksi kuulotetaan vihannekset ja lopuksi nämä kaikki yhdistetään ja tarjotaan riisin kanssa.
Ja kyllä maistui hyvältä ja varsinkin tuoreelta, kun kastikkeessa on tuoreita papuja, kukkakaalia ja tomaatteja sekä purjoa ja kastikekin on itse tehty. Hyviä, raikkaita makuja, ilman teollista vivahdetta. Minulle tämä oli ok valmistaa arkena, koska kokkaan paljon ja pidän siitä- sitten kun vauhtiin pääsen. Mutta jos kokkailu ei ole ykkösjuttusi, mutta hyvä ruoka kylläkin, jätä tämä ohje suosiolla viikonloppuun. Ja niin, tämä maistui myös lapsille!
Ja loppuun vinkki, jos olet kasvissyöjä, jätä broileri pois ja lisää hieman kasvisten määrää. Maistuu varmuudella niinkin.

Ohje:
Kastike:
1 tlk kookosmaitoa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl sitruunamehua
1 rkl (ruokokide)sokeria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 murskattu kuivattu chili/ 1 tl chilihiutaleita
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl silputtua valkosipulia
1 rkl curryjauhetta
1/2 dl silputtua thaibasilikaa
Sekoita kookosmaito, soija, sokeri sekä suola astiassa. Silppua valkosipuli, raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, sekä purista sitruunan mehu. Kuumenna öljy pannulla. Lisää chili, valkosipuli, sitruunankuori sekä curry. Paista muutama minuutti miedolla lämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää kookosmaito mausteineen sekä sitruunanmehu. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää basilikasilppu ja siirrä kulhoon odottamaan.


1 pkt broilerin sisäfileitä
2 tomaattia lohkottuna
2 dl vihreitä papuja
1 1/2 dl kukkakaalin/parsakaalin nuppuja
1/2 dl silputtua purjoa
1/2 dl vettä + 1 tl kanafondia
1/2 dl silputtua thaibasilikaa
Leikkaa broileri suupaloiksi ja paista öljyssä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Nosta pois pannulta astiaan odottamaan.
Lohko tomaatit. Pese ja leikkaa pavut paloiksi. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja suikaloi purjon valkoinen osa.

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää tomaattilohkot ja paista 30 sekuntia. Lisää pavut ja vesi sekä fondi. Kypsennä muutama minuutti kannen alla. Lisää kukka-tai parsakaalit, peitä kannella ja kypsennä 6 minuuttia.

Lisää purjo, kuulota hetki. Lisää kookoskastike, anna kiehahtaa ja lisää lopuksi broileri. Lämmitä niitä myös hetki. Laita tarjoiluastiaan ja koristele silputulla thaibasilikalla.


