Nakki,  Peruna

Tuunattu nakkikastike

Olen löytänyt Sikke Sumarin kirjasta erittäin hyvän nakkikastikkeen ohjeen. Siinä on mausteena tuoretta rosmariinia ja kastikkeessa on nakkien lisäksi myös selleriä ja porkkanaa pieninä kuutioina. Tällä kertaa päätin hieman oikaista ja tein tätä tuunattua nakkikastiketta pojille ja pöydässä oli myös esikoisen ystävä ja hyvin upposi tämä kastike, jossa on paljon paljon sipulia sekä sinappista kurkkusalaattia. Lisukkeena oli tällä kertaa keitettyjä perunoita, mutta muusihan toimii nakkikastikkeen kanssa parhaiten. Ohjeen löysin Valion ohjeista, joita minulle tulee uutiskirjeessä viikottain.

Tuunattu nakkikastike

Ohje:

1 pkt nakkeja

1 rkl voita

200 g sipulia

1 prk Mustapekka ruokakermaa

1/2 dl sinappista kurkkusalaattia

2 rkl tomaattipyrettä

Tuoretta persiljaa

Viipaloi nakit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista siinä nakkeja. Pienennä lämpöä ja lisää sipulit. Kuullota.

Nakit ja sipulit pannulla

Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen kannen alla parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomaattipyre sekä kurkkusalaatti. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Koristele annos persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa.

Nopea ja helppo arkiruoka, tuunattu nakkikastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *