Olen löytänyt Sikke Sumarin kirjasta erittäin hyvän nakkikastikkeen ohjeen. Siinä on mausteena tuoretta rosmariinia ja kastikkeessa on nakkien lisäksi myös selleriä ja porkkanaa pieninä kuutioina. Tällä kertaa päätin hieman oikaista ja tein tätä tuunattua nakkikastiketta pojille ja pöydässä oli myös esikoisen ystävä ja hyvin upposi tämä kastike, jossa on paljon paljon sipulia sekä sinappista kurkkusalaattia. Lisukkeena oli tällä kertaa keitettyjä perunoita, mutta muusihan toimii nakkikastikkeen kanssa parhaiten. Ohjeen löysin Valion ohjeista, joita minulle tulee uutiskirjeessä viikottain.
Ohje:
1 pkt nakkeja
1 rkl voita
200 g sipulia
1 prk Mustapekka ruokakermaa
1/2 dl sinappista kurkkusalaattia
2 rkl tomaattipyrettä
Tuoretta persiljaa
Viipaloi nakit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista siinä nakkeja. Pienennä lämpöä ja lisää sipulit. Kuullota.
Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen kannen alla parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomaattipyre sekä kurkkusalaatti. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Koristele annos persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa.