Olen joskus saanut kommenttia, että perheemme syö paljon aasialaista ruokaa ja niin se taitaa olla. Aasian maut ja tulinen ruoka puhuttelevat koko perhettämme. Ja vielä enemmän niihin tulee palattua nyt, kun Covid-19 tilanteen vuoksi ei pääse matkustamaan, silloin pitää vain makumatkailla.
Olen aina pitänyt salaateista, jotka tarjoillaan salaatinlehdillä ja täällä blogissa on aiemmin jo yksi ohje. Tässä ohjeessa on puolestaan siihen verrattuna paljon enemmän raaka-aineita ja siksi myös makua on enemmän, mutta myös työvaiheiat on enemmän. Tämä ohje on Soppa365 sivustolta ja siellä oli lopussa vinkki, että jos salaattia jää yli, lopun voi sekoittaa seuraavana päivänä kookosmaitoon ja tarjota riisin kera. Molemmat ohjeet puhuttelivat minua, joten tein molemmat heti samalla kertaa. Alkuruuaksi oli broilerin jauhelihasta tehty salaatti salaatinlehdellä ja pääruuaksi sama ruoka, mutta kookosmaidon kera. Ja koska poikamme urheilevat paljon, heillä on nälkä ja kaikki ruoka meni- 800g broilerin jauhelihaa!
Tee sinä vain toinen ruuista tai samoin kun minä, molemmat. Jos näin, valmista silloin kastiketta tuplamäärä. Lisukkeena tarjosin jasmiiniriisiä sekä sweet-chili ja muita aasialaisia kastikkeita.

Ohje:
3 rkl raakaa jasmiiniriisiä
400g broilerin jauhelihaa
1 tl öljyä
4-5 rkl kalakastiketta
1 punainen chili
2 sitruunanruohon vartta
4 tl ruokosokeria
1 rkl vettä
1 limetin mehu ja kuoriraaste
1 punasipuli
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
Lisäksi:
Isoja salaatinlehtiä (Cosmopolitan tai Roomansalaatti) tai 1 tlk kookosmaitoa ja keitettyä jasmiiniriisiä
Paahda raaka riisi kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Murskaa riisit huhmareessa.

Lisää öljy pannulle ja kypsennä jauheliha, mutta älä ruskista. Jos teet tuplamäärä, paista liha kahdessa erässä.
Viipaloi chili pieneksi, kuori ja silppua sitruunaruoho. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää nämä kaikki jauhelihan joukkoon.

Lisää jauhelihan joukkoon myös kalakastike, sokeri ja vesi. Sekoita. Lisää tämän jälkeen limetin raastettu kuori ja mehu. Sekoita kunnes neste haihtuu. Ripottele riisi pinnalle.
Pese ja erottele salaatin lehdet. Laita jauhelihapaistosta salaatinlehdille ja koristele tuoreilla mintun ja korianterin lehdillä.
Jos teet kastikkeen, lisää kookosmaito joukkoon, kiehauta ja tarjoa lämpimänä ja koristele myös tuoreilla korianterin ja mintun lehdillä.

