Aamiainen,  Iltapala,  Jälkiruoka,  Kasvisruoka,  Välipala

Vispipuuro omenoista

Ostin viime syksynä omenapuuosakkeen ja ensimmänen satoni oli runsas. Olen tehnyt omenoista niin omenahyvettä, omenapiirakkaa kuin kuivattanutkin niitä karkin korvikkeeksi. Hilloa piti tehdä, mutta en ole ehtinyt. Suurin osa omenoista on syöty sellaisenaan ja ne ovat säilyneet hyvin parvekkeella.

Omenapuuosakkeeseen sain vinkin naapurin rouvalta, jolla on ollut osakkuus jo useamman vuoden. Råbäckgård sijaitsee Espoossa ja he hoitavat omenapuun puolestani ja saan ilmoituksen, kun sato on valmis kerättäväksi. Myös he voivat kerätä sadon puolestani, mutta itsepoiminta oli mielestäni parasta, varsinkin kun sain esikoisemme avukseni.

Omenavispipuuro on yksi lapsuuden herkkuni, paljon parempi kuin vispipuuro puolukasta tai punaisista viinimarjoista tehtynä, ainakin lapsen suuhun, joka ei happamasta niin välitä. Etsin ohjetta omenavispipuuroon ja löysin paljon ohjeita, joissa se tehdään mehusta tai hillosta. Lopuksi löysin kuitenkin Yhteishyvästä ohjeen, jossa vispipuuro tehdään ihan omenoista. Niitä vain keitetään hetki niukassa vedessä ja sitten soseutetaan ja lisätään mannaryynit ja sokeri sekä myös hieman vaniljasokeria. Keittämisen jälkeen puuro vatkataan pehmeäksi vaahdoksi. Tarjoilin puuron kanelin kera ja ai että oli hyvää! Toimii niin iltapalana, aamupalana kuin vaikka jälkiruokanakin.

Omenavispipuuro iltapalalla

Ohje:

700 g omenoita

2 dl vettä

1,5 dl mannasuurimoita

1,5 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1 l vettä

Kuori ja poista siemenkota omenoista. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan 2 dl vettä ja keitä omenoita 10 minuuttia tai niin kauan, että ne ovat kypsiä.

Keitä omenoita 10 minuuttia

Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää omenasoseen joukkoon 1 litra kylmää vettä, mannasuurimot, sokeri sekä vaniljasokeri. Keitä koko ajan sekoittaen, noin 10 minuuttia. Puuro saa kiehua hiljalleen.

Keitä puuroa hiljalleen

Laita valmis puuro jäähtymään vatkauskulhoon. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vatkaa puuro ajan kanssa kuohkeaksi

Tarjoa puuro kanelin ja maidon kera.

Omenasatoa Råbäckgårdin omenapuuosakkuudesta
Omenan poiminta hommissa
Apurini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.