Jauheliha,  Juhlat,  Leipominen,  Suolainen piiras

Peltilihis goes Lindström

Isänpäivänä meille tuli ystäväperhe kylään ja tein meille brunssin. Taisin vähän innostua ja menu oli melko kattava, kuten ehkä Instagram stooreistani huomasitkin…Mutta ruoka oli hyvää ja koska ystäväperheemme vanhemmat ovat myös melkoisia kulinaristeja oli mukavaa herkutella yhdessä. Toisessa perheessä mies on vaimoaan kovempi kokkaaja ja hän pyysi minulta ennen lähtöä tämän peltipiirakan ohjeen. Myös vanhempani tekevät usein peltipiirakkaa, kun olemme siellä käymässä, onhan se lapsuuteni herkkua ja maistuu myös uudelle sukupolvelle eli pojille. Tässä peltipiirakassa oli kuitenkin tällä kertaa riisin sijasta punajuurta ja se maistui todella hyvältä sinappisen kurkkusalaatin kanssa. Tämän ohjeen löysin Maku-lehdestä.

Ohje:

Pohja:

250 g voita

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g maitorahkaa

Täyte:

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

3 (400g) keitettyä punajuurta

2 rkl kapriksia

400 g naudan jauhelihaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 rkl timjamia

1 kananmuna

Voitelu:

1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskeneään ja nypi ne sekaisin hieman pehmenneen voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita. Älä vaivaa, jottei siihen tule sitkoa. Nosta jääkappiin noin tunniksi.

Keitä punajuuret kypsiksi- tähän menee yllättävän kauan. Hienonna sipulit ja raasta kypsä punajuuri. Hienonna kaprikset. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja anna kuulottua. Lisää punajuuret ja kaprikset. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Anna jäähtyä. Lisää raaka kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat leivinpaperin päällä uuninpellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levy leivinpaperin kanssa uuninpellin päälle ja täytä jauhelihatäytteellä. Jätä reunat pari senttiä tyhjiksi. Kostuta reunat vedellä ja kumoa varovasti toinen levy päälle leivinpaperin avulla. Painele reunat tiiviisti yhteen. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 200C alatasolla 35-40 minuuttia.

Tarjoa piirakka kurkkusalaatin tai sinappisen kurkkusalaatin kera.

Niin herkullinen peltilihis ja muuta brunssiruokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *