Jauheliha

Huijarin lehtipihvi

Lehtipihvi ja ranskalaiset ovat meillä koko perheen viikonlopun nopea herkku toisinaan. Lähimmästä Citymarketista eli Ruoholahden Citymarketista saan tiskiltä aina todella hyvin hakatut lehtipihvit. Olen myös saanut huonosti hakattuja lehtipihvejä ja silloin harmittaa.

Tämä ohje tuli vastaan Yhteishyvän ruokaliitteessä ja olen laittanut sen aikoja sitten jo talteen ja unohtanut. Nyt reseptejä siivoillessani se tuli vastaan ja otin sen kokeiluun viime viikonloppuna. Tässä lehtipihvit valmistetaan itse jauhelihasta. Ne kaulitaan ohuiksi leivinpaperien välissä-leivinpapereita kuluu monta! Ja tämän jälkeen ne laitetaan pakkaseen 30 minuutiksi, joten tarkista, että sinulla on pakkasessa tilaa. Pienen jäätymisen jälkeen, pihvit paistetaan yksi kerrallaan isolla pannulla. Paistamiseen käytetään aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, joten siitä tulee makua pihviin. Mausteena on vain suola ja mustapippuri, mutta myös erittäin hyvä itsetehty maustevoi. Tässä ei kannata oikaista, vaan se kannattaa tehdä itse, voittaa mennen tulleen valmiin!

Ohje:

1 pkt (700g) naudan jauhelihaa

3-4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Suolaa ja mustapippuria

Maustevoi:

1 prk (285g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

1 ruukku basilikaa

100g voita

Lisäksi 13 arkkia leivinpaperia

Jaa jauheliha 6 osaan. Muotoile jokaisesta palasta pihvi. Laita pihvi kahden leivinpaperin väliin ja kauli mahdollisimman ohueksi, noin 1 mm. Laita pihvit päällekäin ja tasaiselle alustalle ja pistä ne pakkaseen 30 minuutiksi.

Kauli jauhelihasta ohuita lehtipihvejä

Valmista maustevoi sillä aikaa, kun pihvit ovat pakkasessa tai jo aiemmin. Valuuta aurinkokuivatut tomaatit ja säästä öljy pihvien paistamiseen. Soseuta tomaatit, basilika ja huoneenlämpöinen sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla.

Maustevoi valmistuu

Lusikoi seos leivinpaperille, muovaa tangoksi ja kääri tiukalle rullalle. Anna voin jähmettyä myös puolituntia pakkasessa.

Kuumenna tomaattien öljy pannulla ja laita pihvi leivinpaperista pannulle. Paista noin minuutti tai kunnes neste nousee pihvin pintaan. Käännä ja paista toinen puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa huijarin lehtipihvit ranskalaisten perunoiden sekä öliiviöljyssä ja valkosipulissa paistettujen papujen kanssa.

Kaikki valmiina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *