Aasia,  Broileri,  Grillaus

Korealainen grillikana

Kesällä (juu juu, vieläkin on kesä) tuli grillattua paljon. Tämä ohje tuli vastaan Hesarin Ruoka osiossa ja siitä oli niin herkullinen kuva, että se pääsi samana viikonloppuna kokeiluun. Tein sitä kesän aikana kahdellakin eri mökillä. Marinadi on helppo tehdä valmiiksi kotona ja kuljettaa mukaan mökille. Näin kokkailu on helpompaa silloin, kun haluaa myös levätä, eikä jatkuvasti häärätä ruuan parissa….

Tämä marinadi ei olekaan tavanomainen marinadi, vaan jälkimarinadi. Broileri grillataan, maustetaan kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja sen jälkeen marinadi laitetaan broilerien päälle ja annetaan maustua folion alla 10 minuuttia. Itse annoin vähän vähemmänkin, koska porukalla oli nälkä.

Tämä ruoka on myös helppo valmistaa, jos paikalla on pieniä lapsia tai ei-niin-tulisesta-ruuasta-pitäviä. Heille voi jättää jälkimarinadin laittamatta..

Tässä ohjeessa on myös muutama harvemmin käytettävä raaka-aine, kuten thaibasilika. Sitä ei saa ihan joka ruokakaupasta, mutta hyvin varustelluista Citymarketeista ja Stockmann Herkusta olen saanut. Thaibasilikaa ei voi korvata tavallisella basilikalla. Thabasilikan maussa on vahvaa anista ja hitunen kanelia. Jos et saa thaibasilikaa, käytä silloin mielummin korianteria.

Toinen harvemmin käytettävä ainesosa on korealainen gochujang-chilitahna, sitäkin saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Lopussa on sinulle kuva pakkauksesta kaupassa etsimistä helpottamaan. Samoin alla on kuva seesamiöljystä, jos se ei ole sinulle tuttu tuote.

Korealainen grillikana

Ohje:

4 broilerin rintafileitä/ paketti sisäfileitä

Rypsiöljyä

Jälkimarinadi:

1 kevätsipuli

2 valkosipulinkynttä

5 cm tuoretta inkivääriä

1 mieto punainen chili

2 oksaa thaibasilikaa

1/2 dl soijakastiketta

2 tl fariinisokeria

2 tl gochujang-chilitahnaa

1 limetin mehu ja kuoriraaste

4 rkl rypsiöljyä

4 rkl seesamiöljyä

Aloita jälkimarinadista. Silppua kevätsipuli kokonaisuudessaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi tai silppua chili, poista siemenet. Yhdistä ainekset kulhossa ja lisää silputtu thaibasilika, soija, sokeri sekä chilitahna. Lisää joukkoon myös limetin mehu ja raaste sekä öljyt. Sekoita.

Sivele broilerin pinnat kevyesti öljyllä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Grillaa broilerit kypsiksi. Nosta ne tarjoiluastiaan, kaada jälkimarinadi tasaisesti päälle ja anna maustua folion alla 10 minuuttia. Koristele thaibasilikalla ja limetinviipaleilla.

Marinadi
Gochujan-chilitahna
Seesamiöljy
Korealainen grillikana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *