Olimme heinäkuussa ystävien kanssa veneretkellä ja laitoinkin Instagramiin kuvia broilerisalaatista, jota tein retkellemme evääksi. Tämä ohje on myös Hesarin Ruokatorstaista, josta huomaan nyt blogia kirjoittaessani kerränneeni vuosien varrella aika monta ja hyvää ohjetta talteen. Kirjoitan aina irtirepäistyyn ohjeeseen milloin olen sen tehnyt ensi kertaa. Tässä oli merkintä heinäkuu 2014, mutta Hesarin päivämäärä näyttää olevan 27.6.2013.
Ohje on hyvin simppeli ja tarkoitus on tehdä tämä päivää ennen, jotta se maustuu kunnolla jääkaapissa. Juuri ennen tarjoilua lisätään vain rucola joukkoon ja avot, helppo retkieväs on valmis herkuteltavaksi.

Ohje:
1 l keitettyä penne tai fusillipastaa (300g raakaa)
1 pkt broilerin sisäfileitä
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 1/2 dl hillosipuleita
1 ruukku rucolaa
Kastike:
1/2 isoa luomu sitruunaa
3/4 dl hyvää oliiviöljyä
1 rkl curryjauhetta
1 1/2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl Provencen yrtit-seosta
Mustapippuria ja suolaa
Keitä pasta ohjeen mukaan. Leikkaa broileri suupaloiksi ja paista öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta broileri pois liedeltä. Kaada kyspästä pastasta vesi pois ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä, jotta pastan kypsyminen loppuu. Anna pastan jäähtyä.
Tee kastike. Raasta sirtuunan kuori ja purista mehu. Käytä luomu sitruunaa silloin kun käytät kuorta raasteena. Lisää kulhoon öljy, curry, sokeri, suola ja yrttiseos. Mausteita ja sitruunaa saa olla reippaasti. Käytä öljyä kuitenkin maltillisesti. Sekoita. Laita kastike broilerien joukkoon ja sekoita. Ei haittaa, jos broilerit eivät ole vielä kunnolla jäähtyneitä. Leikkaa tomaatti suikaleiksi. Sekoita ne ja hillosipulit pastan joukkoon. Lisää broilerit kastikkeineen. Sekoita varovasti, jotta kaikki pysyvät ehjinä.
Nosta jääkaappiin maustumaan. Lisää silputtu rucola päälle ennen tarjoamista. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.



2 Comments
Leena N
Hei Johanna!
Voi kun ihanaa, kun merkkasit makaronien määrät!!
T. Leena
Johanna
Hei,
Ja ole hyvä 🙂 Kuulinkin että tämä on teidän perheen luottosalaatti juhlissa!
Johanna