Broileri,  Iltapala

Cobb salad sandwich

Etsin viikonlopun iltapalaksi inspiraatiota netistä ja käytin hakusanaa ”iltapala”- kas kummaa 🙂 Vastaan tuli melko nopeasti tämä Vaasanin ohje. Cobb salad on tuttu ruokaisa salaatti ja tällä kertaa siitä oli tähän ohjeeseen tehty kolmioleipä. Koska ruuan tulee kasvavilla pojilla olla juuri sitä ruokaisaa, valikoitui tämä ohje lauantai-iltaamme lätkien jälkeen. Keitin ohjeen kananmunat koviksi, mutta ne voi aivan yhtä hyvin jättää keltuaiseltaan hieman valuviksi, jos sinua ei syödessä haittaa käsien likaantuminen. Pekonit paahdoin uunissa ja leikkasin ne ennen paahtamista valmiiksi puolikkaiksi, niin ne olivat sopivan kokoisia leipien väliin. Leipiä voit laittaa kaksi tai kolme, itse laitoin kolme, koska meillä kaikilla oli nälkä.

Broilerina käytin pieniä sisäfileitä, jotka marinoin päivää ennen itse. Voit tehdä marinadin oman makusi mukaan tai käyttää alla olevaa omaa ohjettani. Lisukkeena minulla oli vielä ranskalaisia perunoita.

Cobb salad sandwich

Ohje 1 leivälle:

3 kpl (Tummaa) paahtoleivän viipaletta (vaikka Vaasanin Taikaruis)

1 rkl mustapippurituorejuustoa (vaikka Creme Bonjour)

2 tl majoneesia

1 grillattu broilerinsisäfile siivutettuna

1 viipale sinihomejuustoa

1/2 viipale paistettua/ uunissa paahdettua pekonia

1/4 avocadoa viipaleina

1 roomansalaattilehti

1/2 kananmuna kovaksi keitettynä

Broilerin marinadi:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl limetin mehua

Suolaa, mustapippuria, kurkumaa

Paista pekonit uunissa 200C noin 10-15 minuuttia rapeiksi. Paahda leivät ja asettele ne leikkuulaudalle. Voitele kaksi leipää majoneesilla ja yksi tuorejuustolla. Voit laittaa majoneesia ja tuorejuustoa itsellesi sopivan määrän. Lado sen jälkeen vapaassa järjestyksessä leipien päälle suikaloitu broileri, homejuuston siivu, siivutettu kananmuna, avocado, pekoni sekä roomansalaatti. Itse jaoin broilerit kahden leivän päälle ja pekonin ja avocadot yhden leivän päälle. Samoin homejuustoa laitoin vain siivun, mutta voit itse laittaa kaikkea itsellesi sopiva määrä.

Nosta leivät päällekäin ja kiinnitä hammastikulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.