Aasia,  Broileri,  Grillaus,  Salaatti

Vietnamilainen kaalisalaatti ja sitruunaruohobroileri

Tämä ohje löytyi siten, että minulla oli broileria ja mieleni teki salaattia. Hetken etsittyäni tämä ohje tuli vastaan Yhteishyvän sivuilla. Näin kesällä salaatit maistuvat iltaisin parhaiten ja meidän perhettä puhuttelee yhä aasialaiset ruuat. Tämä ruoka valmistui nopeasti ja vaikka ohjeessa suositeltiin 4 tunnin marinadiaikaa, riitti puoli tuntia hyvin, koska en ollut ennakoinut tätä ruokaa päivällä.

Vietnamilainen kaalisalaatti sitruunaruohobroilerilla

Ohje:

400 g broilerin (sisä)fileetä

Marinadi:

2 kpl sitruunaruohoa

3 rkl kalakastiketta

2 rkl soijakatiketta

2 rkl limen mehua

2 rkl (ruokokide)sokeria

1-3 rkl sambal oelek-chilitahnaa

1 rkl öljyä

Salaatti:

300 g varhaiskaalia

1 iso porkkana

2 kpl kevätsipulia

1 dl hienonnettua korianteria

1 punainen (mieto) chili

Salaatinkastike:

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl inkivääriä raastettuna

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl limen mehua

2 rkl kalakastiketta

2 rkl (ruokokide)sokeria

Valmista ensin marinadi. Kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna ydin. Sekoita keskenään sitruunaruoho, kalakastike, soija, limen mehu, sokeri, sambal oelek ja öljy. Marinoi broilereita vähintään 30 minuuttia, mieluiten neljä tuntia tai yön yli.

Broilerin marinadi

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi vaikka juustohöylällä. Raasta porkkana pienellä terällä. Silpu kevätsipuli ja chili. Yhdistä kasvikset isossa astiassa.

Tee salaatinkastike pieneen kulhoon. Silpu valkosipuli, raasta kuorittu inkivääri ja yhdistä riisiviinietikan, limen mehun, kalakastikkeen ja sokerin kanssa. Sekoita kunnolla, jotta sokeri sulaa hieman.

Kaada kastike kasvisten päälle ja puristele sitä hetki kunnolla käsin, jotta kastike imeytyy kasvisten joukkoon. Nosta jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Grillaa broilerit meheviksi ja siivuta. Nostele kaalisalaatti tarjoiluvadille ja nosta broilerin palat päälle. Tarjoa heti.

Kasvikset ja salaatinkastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.