Broileri,  Riisi

Italialainen kanapata

Tein pitkästä aikaa täysin uuden ohjeen. Lopettelin työpäivää toimistolla ja tarkoituksena oli ajaa kaupan kautta kotiin. Avasin Valion sivut tietokoneella hakusanalla arkiruoka ja tämä ohje tuli ensimmäisenä vastaan ja valitsin sen siltä istumalta tämän keskiviikon arkiruuaksi. Ohjeessa puhutteli niin kirsikkatomaatit kuin pinaattikin. Pata toimii niin pastan kuin riisin kanssa ja tällä kertaa äänestyksen voitti riisi. Ohje on supernopea tehdä ja maistui hyvältä. Tein puolitoistakertaisen ohjeen, josta jäi vielä huominen lounas yhdelle hengelle.

Ohje:

400 g broilerin rintafileitä

1 rkl oliiviöljyä

3-4 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

Mustapippuria myllystä

75 g aurinkokuivattua tomaattia

100 g kirsikkatomaatteja

100 g babypinaattia

2 dl ruokakermaa

1/2 dl tuoreita yrttejä silputtuna (itsellä oli vain basilikaa)

Leikkaa broileri pieniksi paloiksi. Silppua valkosipuli. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa myös aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.

Paista broilereita oliiviöljyssä ja lisää paistamisen lopussa valkosipulit pannulle, kuulota, älä polta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää kaikki tomaatit pannuun, nostele päälle myös pinaatit. Lisää kasariin hetkeksi kansi päälle, jotta pinaatit höyrystyvät. Sekoita ja lisää ruoakerma ja yrtit. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Tarjoa riisin tai pastan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.