Broileri,  Riisi

Sitruunainen kanapata

Kun syksy saapuu, alkavat pataruuat houkuttelemaan. Tämä ohje tuli vastaan Yhteishyvän sivustolla, kun etsin arkeen sopivaa pataa. Valmistus oli nopea ja pata odotti rauhassa uunissa jälkikasvua, jonka treenit loppuivat melko myöhään. Pata valmistetaan paistileikkeistä ja niistä tulee paljon enemmän makua kuin fileistä. Minulla oli myös puolikas timjami keittiössä, enkä halunnut sen vain kuivuvan hukkaan, joten se pääsi tähän pataan.

Sitruunainen kanapata

Ohje:

450 g broilerin maustamaton paistileike

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 ruukku timjamia

1 sitruuna

1/2 rkl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl sokeria

1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa

2 dl ruokakermaa

Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Nypi timjamista lehdet. Pese ja raasta sitruunankuori ja puserra mehu. Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Ruskista broilereidenpinnat pannussa öljyssä ja lisää lopuksi sipulit joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita paistileikkeet pataan ja lisää päälle timjami, sitruunan kuoret sekä mehu. Sekoita. Lisää joukkoon tomaattimurska, ruokakerma sekä sokeri. Sekoita. Kypsennä 200C uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia. Jos pata joutuu odottamaan syöjiään, sammuta uuni ja laita kansi padan päälle. Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.