Tämäkin ohje tuli Instagramissa vastaan, tämän kertainen amerikkalainen sivusto oli nimeltään Saltandlavender. Amerikkalaisissa ohjeissa on se hankaluus, että aina pitää tarkistaa mitat, mitä cup on millilitroissa. Mutta alkaa siihen jo tottua. Cup on muuten 250 ml. Työpäivän jälkeen oli pojilla nopeasti kiekkoa, joten tarvitsin ruuan, joka valmistuu nopeasti sen jälkeen kun sammutan tietokoneen, mutta ruuan tulee olla myös täyttävää, jotta sillä jaksaa usean tunnin treenit. Täyttävyys ja amerikkalaisuus on tässä ohjeessa Cheddar juusto, jota lisätään kastikkeen joukkoon raastettuna. Lidilistä saa hyvää cheddarraastetta. Tähän ruokaa ostin Citymarketista palan cheddaria, jonka raastoin suoraan kastikkeeseen. Ruoka oli hyvää, tosin aikuiseen makuun melko tuhtia, mutta maistui erittäin hyvin pojille.
Ohje:
400 g paistijauhelihaa
Oliiviöljyä
1/2 -1 punasipuli silputtuna
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2-1 tl mustapippuria
5 dl raakaa kierrepastaa, vaikka fusillia
1 l lihalientä
120 g raastettua cheddarjuustoa
Lehtipersiljaa ja/tai basilikaa koristeeksi
Kuulota sipuli öljyssä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää mausteet ja tomaattipyre.
Sekoita mausteet joukkoon ja lisää lihaliemi, anna kiehahtaa ja lisää pastat raakoina joukkoon. Keitä pastat kypsiksi miedolla lämmöllä 13- 15 minuuttia. Kun pasta on al dente, lisää raastettu cheddarraaste ja sekoita. Juusto sulaa nopeasti joukkoon. Koristele tuoreella yrttisilpulla ja tarjoa heti.