Saimme kutsun Itsenäisyyspäivänä kylään ja lupasin tuoda salaattia tullessani. Olin tallentanut jo aiemmin puhelimeeni tämän värikkään salaatin ohjeen tulevaisuutta varten Mediterrinean Diet Plan sivustolta ja nyt tuli aika tehdä se. Minun piti kuljettaa salaatti muutaman kilometrin matka, mutta autolla, joten päädyin sekoittamaan salaatin vasta perillä ja kastikkeen kuljetin myös erikseen, ettei salaatti vettyisi matkalla liikaa.


Ohje:
1/4 punakaalia pieneksi raastettuna juustohöylällä tai mandoliinilla
1 kurkku kuutioituna
1 punainen (makea) paprika kuutioituna
2 kevätsipulin vartta silputtuna
Kourallinen tuoretta korianteria
3 ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä (Pirkka pakaste)
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 tl granaattiomenan nestettä
1 tl Dijon sinappia
1 tl kuivattua minttua
2 valkosipulia hienoksi silputtuna
1 tl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa vihannekset kuutioiksi ja raasta kaali. Silpu korianteri. Laita kaikki kastikkeen ainekset purkkiin ja ravista hetki voimakkaasti. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää päälle kastike ja lopuksi korianteri. Tarjoa heti.