Alkupala,  Jouluinen ruoka,  Juhlat,  Kasvisruoka,  Lisuke,  Salaatti

Vihreät pavut fetapedillä

Jouluun kuuluu klassikkoruuat vahvasti, mutta salaattien kautta yritän hakea aina vähän vaihtelua ja mikä sen helpompaa, kun Instagram pursuaa mitä herkullisimpia ohjeita aina sesongin mukaan. Otin ensi kertaa kokeiluun nämä pavut ja en todellakaan viimeistä kertaa. Nämä pavut pääsevät sekä joulupöytään, että muihinkin sesongin juhlapöytiin uudelleen. Ohje on Kalejunkie tililtä instagramista.

Ohje:

500 g papuja

2 rkl kuorittuja, murskattuja pistaaseja

1 tl kanelia

1 rkl voita

2 rkl granaattiomenansiemeniä

Kastike:

250 g fetajuustoa

2 dl kreikkalaista jogurttia

3 tl tuoretta sitruunanmehua

3 tl oliiviöljyä

2 valksoipulin kynttä

Ryöppää pavut suolatussa vedessä 2-4 minuuttia ja laita ne sitten astiaan, jossa on jäitä ja vettä. Nosta jäähtyneet pavut pois astiasta reikäkauhalla.

Tee kastike laittamalla kaikki ainekset astiaan ja aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.

Murskaa pistaasit ja sekoita kanelin kanssa.

Paista papuja voissa muutaman minuutin ajan. Aseta fetakastike tarjouluastialle. Nosta pavut päälle ja koristele pistaasilla ja granaattiomenansiemenillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *