Tein viime viikonloppuna tätä munakoisopastaa, koska innostuin noista Lidilin kauniista ja kapeista purpuran värisistä munakoisoista. Munakoisojen itkettämiseen ja paistamiseen menee hetki, mutta tämän pastan maku maksaa kyllä vaivan. Tässä sinulle siis oiva kasvispastan ohje, Pasta alla Norma. Ohje on Soppa365 sivustolta.

Ohje:
2 munakoisoa (500 g)
500 g pastaa
80 g pecorino juustoa
Suolaa
Oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
400 g (Mutti) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1/2 dl punaviiniä
1/2-1 tl suolaa
2 tl sokeria
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Huuhtaise munakoisot ja leikkaa niiden päät pois. Viipaloi munakoisot noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja jätä munakoisot itkemään noin puoleksi tunniksi.
Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ensin sipulia oliiviöljyssä, lisää hetken kuluttua valkosipuli ja kuullota ne myös, älä ruskista. Lisää tomaattimurska pannulle. Mittaa vesi tomaattimurska purkkiin ja pyöräytä veden avulla myös loppu murska pannuun. Lisää myös punaviini. Mausta kastike.

Jätä kastike hautumaan ja taputtele munakoisot kuivaksi keittiöpyyhkeellä. Paista viipaleet erissä toisessa pannussa kauniin ruskeiksi melko runsaassa oliiviöljyssä. Nosta paistetut munakoisot talouspaperilla vuoratun lautasen päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy talouspaperiin.

Silppua paistetut munakoisot pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.


Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi. Raasta pecorino tai käytä valmista raastetta. Kaada kastike valutetun pastan joukkoon. Lisää pecorino-raaste myös joukkoon. Sekoita. Koristele tuoreella basilikalla. Ja tarjoa lisänä parmesan juustoa.

