Aasia,  Broileri,  Keitto,  Nuudeli

Vihreä curry kana-nuudelikeitto

Saan usein kuulla, että syömme usein aasialaisvaikutteisia ruokia ja niin se taitaa ollakin. Meillä täällä kaikki pitävät hieman tulisesta ruuasta. Pidän myös näistä ruuista, joista jokainen saa koota oman näköisen annoksensa, näin me vanhemmat saamme syödä kaikkea, mistä itse pidämme ja pojat voivat laittaa lisukkeet omien ruokamakujensa mukaan. Nykyään syömme oikeastaan kaikki kaikkea.

Tämän keiton tein eräs kesäkuun arki-ilta ja vaikka ohjeessa oli ohjeet currypasteen valmistukseen, niin otin sen valmiina purkista. Käytin tällä kertaa vihreää currypastea, mutta jos sinulla kaapissa vihreän sijaan punaista tai keltaista, niin ne käyvät yhtä hyvin myös. Ohje on kirjasta nimeltä Korianteria ja sitruunaruohoa-kaakkoisaasialaisen keittiön parhaat.

Ohje:

1/2 dl rypsiöljyä

2-3 rkl vihreää currytahnaa

5 dl kanalientä

1 sitruunanruohonvarsi (8 cm tyvestä, leikkaa siivuiksi ja murskaa veitsen lappeella hieman)

400g maustamatonta broilerin fileetä suupaloiksi leikattuna

5dl kookosmaitoa

200g munanuudeleita

1 mieto punainen chilipalko siivutettuna

Suolaa

Lisäksi:

1 kevätsipuli silputtuna

Paahdettua sipulia

Silputtua korianteria

Lime lohkoina

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää currypaste pannulle. Paahda miedolla lämmöllä kokoa ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kanaliemi ja sitruunaruohon varsi ja kiehauta. Hauduta ilman kantta 5 minuuttia. Lisää broilerin palat joukkoon ja kypsennä niitä 10-15 minuuttia. Lisää kookosmaito ja silputtu chili, kuumenna. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua ja laita tarjolle erikseen kevätsipuli ja korianteri. Lohkoa limetti ja laita paahdettua sipulia tarjoilu astiaan.

Laita keitto broilerien kanssa tarjolle ja tarjoa sen kanssa nuudelit ja lisukkeet tai tarjoa kaikki samasta astiasta lisukkeilla koristeltuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *