Grillaus,  Iltapala,  Jauheliha,  Nakki

Sloppy Joe -jauhelihahodarit

Etsin juhannukseksi kahta yöruokaa, jotka voisin valmistaa mahdollisimman pitkälle kotona valmiiksi. Vuoden 2019 Glorian ruoka&viini lehdestä tuli vastaan tämä Meri-Tuuli Väntsin Sloppy Joe ohje ja se puhutteli heti. Tekisin kastikkeen kotona valmiiksi ja mökillä jäisi vain lisukkeiden valmistus jäljelle. Hodareiden väliin tulee jauhelihakastiketta ja cheddarkastiketta sekä myös grillattu nakki. Lisäksi hodarin päälle voi laittaa lisukkeeksi jalopenoviipaleita, pikku suolakirkkuja tai kevätsipulia. Jauhelihakastike oli todella maukas, onhan siinä mausteitakin aika lista. Tein 12 hengelle 800g jauhelihaa ja onneksi hodarisämpylöitä oli ostettu paljon, koska nälkäisimmät söivät näitä 5 kpl. Vaasanin Soft dogit ovat mielestäni parhaimmat.

Juhannusyönä ei tullut otettua niin hyvää kuvaa hodarista, joten toivon että teksti houkuttelee kokeilemaan, vaikka kuva on häilyvä 😉 Omani söin myös ilman nakkia ja muita lisukkeita. Alla siksi myös Meri-Tuulin hodarit 🙂

Ohje:

8 Hodari sämpylää (Vaasanin Soft Dog)

8 nakkia

Sloppy Joe-kastike:

600 g naudanjauhelihaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl rypsiöljyä

2 dl vettä

1/2 lihaliemikuutio

1 dl ketsuppia

2 rkl tomaattipyreetä

1-2 tl siirappia

1 tl Dijon sinappia

1 rkl worcesterkastiketta

1 tl mustapippuria

Ripaus suolaa

Lisäksi:

Koskenlaskija Cheddar ruoka&dippi

Jalopenoviipaleita

Kevätsipulia

Pikku suolakurkkuja

Valmista jauhelihakastike hienontamalla sipulit ja kuullottamalla ne kasarissa öljyssä. Lisää hetken huoneenlämmössä olliut jauheliha pannuun ja paista kypsäksi. Lisää vesi ja lihaliemi, ketsuppi, tomaattipyree, siirappi ja sinappi. Sekoita ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kastike on sakeaa lisää worcesterkastike ja pippuri sekä suola. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.

Lämmitä cheddar kattilassa ja leikkaa pikkusuolakurkut neljään osaan ja hienonna tarvittaessa jalopenosiivut, sekä hienonna kevätsipuli. Grillaa nakit ja lämmitä sämpylät. Täytä oman näköisesi hodari.

Koskenlaskija cheddar, kuva lainattu netistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *