Aasia,  Broileri,  Välipala

Nyhtöbroileri baobun

Juhannuksena tarvitsimme kahdeksi yöksi yöruokaa, juhannusaatoksi sekä juhannuspäivän yöksi. Toisena yönä meillä syötiin näitä nyhtöbroileri baobuneja. Tein broilerin valmiiksi jo kotona ja lämmitin juhannuksena mökillä uunissa. Broilerin joukkoon tulee kastiketta, jota on aika paljon, joten pakkasin siitä loput mukaan ja ennen lämmittämistä laitoin vuuassa olevan broilerin päälle lisää karamellikastiketta, näin se säilyi hyvin kosteana. Voit täyttää tällä broilerilla, niin hampurilaisia, hodareita kuin baobunekin. Me täytimme tällä kertaa baobuneja, jotka lämmitimme grillissä ja broilerin lisäksi baobuniin täytettiin päivällä yli jääneellä coleslaw:lla. Tein tämän colesawnin Hanna Himankan uudella Mimmit Grillaa ohjeella.

Voit laittaa väliin broilerin lisäksi kasviksia, joko pikkelöiden jos käytät baobuneja tai kasviksia sellaisenaan, jos täytät hampurilaisia tai voit ostaa coleslawn myös valmiina, mikä vain parhaiten tilanteeseen sopii.

Olen tehnyt nyhtöbroileria aimemminkin, mutta tässä ohjeessa oli niin paljon makua, että uskon tekeväni tällä ohjeella aina uudelleen, kun tarvitsen nyhtöbroileria. Tosin paistamisaika on pitkä, 3 tuntia, eli siihen pitää olla varautunut.

Tämä ohje on vuoden 2014 Maku lehdestä.

Ohje:

1 kg luullisia maustamattomia broilerin rintaleikkeitä

1 1/2 l kanalientä

3 rkl punaista thaicurrytahnaa

Karamellikastike:

2 1/2 dl kanalientä (säästä tämä broilerin keitinliemestä)

2 1/2 dl ruokokidesokeria

1 dl vettä

3/4 dl valkoviinietikkaa

5 tähtianista

1 sitruunaruoho viipaloituna

1 punainen chili viipaloituna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 1/2 tl suolaa

Nosta broilerit korkeareunaiseen vuokaan vieri viereen. Mausta kanaliemi chilitahnalla ja kaada vuokaan, broilerien tulee peittyä liemen alle. Kypsennä 125C 3 tuntia ja kääntele broilereita välillä.

Kun broilerit ovat kypsiä, nosta ne vuuasta ja säästä lientä 2 1/2 dl. Laita liemi kattilaan ja lisää joukkoon muut karamellikastikkeen ainekset, keitä noin 25-30 minuuttia, kunnes kastike on siirappinen. Sivele broilerit kastikkeessa ja grillaa niihin grillissä kaunis ruskea pinta tai paista uunissa grillivastusten alla 250C asteessa 5 minuuttia, vahdi etteivät ne pala, vähempikin aika saattaa riittää. Revi broileri kahdella haarukalla nyhdöksi ja poista samalla luut. Säästä kastike, jos lämmität nyhtöbroilerin myöhemmin syötäväksi ja kaada sitä vuokaan ennen lämmitystä.

Karamellikastike

Valmis nyhtöbroileri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *