Aasia,  Grillaus,  Jauheliha

Sloppy Joe-burgerit

Kaipasin lisäinspiraatiota ruuanlaittoon ja ostin muutaman uuden ruokalehden ruokaostoksilla käydessäni. Mukaan lähti uusin Maku-lehti sekä Terassi median julkaisema Grilli&pihvi. Jälkimmäisessä lehdessä vastaan tuli Sloppy Joe-burgeri houkuttelevalla kuvalla. Burgerin idea on se, että pihvin sijasta liha on kastikkeen muodossa. Olen kokeillut näitä kerran ja tuntui ettei burgeri pysynyt kunnolla kasassa juoksevan kastikkeen kanssa. Tässä ohjeessa oli kuitenkin sekä pihvi että kastike ja päätin kokeilla Sloppy Joe-burgeria uudelleen. Lisäksi tässä ohjeessa minua puhutteli itsetehty coleslaw, jossa oli aasialaistwistiä.

Teen yleensä myös burgeripihvit itse jauhelihasta. Olin kuitenkin hiljattain lukenut Tammisen puolivalmiista lihatuotteista kehuja ja päätin siksi kokeilla heidän valmiita (mutta raakoja) burgerpihvejä, varsinkin kun ne oli tehty yhteistyössä Nauhgty brgr:n kanssa. Tämä pihvi-kastike-combo toimi todella hyvin. Pihvi oli hyvä, päälle sulatettiin Naughty brgr:n cheddar juustoa ja kastiketta (joka oli hyvin maustettu) tuli niin vähän että burgeri pysyi kasassa, mutta jauhelihakastike antoi kuitenkin sopivan kosteuden burgerille. Coleslaw puolestaan toimii aina, itse tehtynä siis! Toi tullessaan raikkautta burgeriin, josta itse pidän.

Sämpylät olivat Vaasanin hampurilaissämpylöitä, myös ne olivat yhteistyössä Naughty brgr:n kanssa, mutta tämä oli silkkaa sattumaa. Valitsin Vaasanin, koska naapurimme on siellä töissä ja maistiaisina häneltä suoraan tehtaalta, olen usein saanut todella hyvää leipää ja myös hampurilaissämpylöitä. Lisuikkeina coleslawn lisäksi minulla oli salaattia, terttutomaattia ja raakaa sipulia renkaina, sekä ketsuppia ja sinappia.

Burgerit valmistuivat nopeasti. Tein ensin coleslawn maustumaan jääkappiin. Sitten valmistin kastikkeen ja jätin liedelle hautuamaan. Mies grillasi pihvit grillissä. Leikkasin lisukkeet sillä välin valmiiksi ja lämmitin sämpylät uunissa. Ranskalaisia emme tällä kertaa tehneet, koska hamupuraiset olivat itsessään melko tuhdit, eivätkä pojatkaan niitä kaivanneet kuin kuopuksen yhden kyselyn verran.

Tässä sinulle ohje meheviin Sloppy Joe-burgereihin, suosittelen myös Naughty brgr-tuotteita, toimivat!

Sloppy Joe-burgeri

Sloppy Joe-burgerit

Coleslaw:

350 g kaalia

3 rkl limenmehua

1 rkl oliiviöljyä

2 tl sokeria

Suolaa

Puoli ruukkua korianteria

2 kevätsipulia

Sekoita limenmehu, oliiviöljy sekä suola ja sokeri kulhossa. Raasta kaali juustohöylää käyttäen. Hienonna myös korianteri ja kevätsipulit. Sekoita ne kastikkeen joukkoon ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Kevätsipulit ja korianteri silputtuina
Kaalin raastaminen
Raastettu kaali
Coleslaw jääkaappiin maustumaan

Sloppy Joe-kastike:

1 (puna)sipuli

1 pieni vihreä paprika

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

400 g jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa

1,2 dl ketsuppia

1,5 rkl worcestershire-kastiketta

Tabascoa maun mukaan

Suolaa ja mustapippuria

Hienonna sipulit ja paprika. Kuulota niitä hetki oliiviöljyssä, älä ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauheliha, ruskista. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, worcestershire-kastike ja tapasco. Anna hautua vielä ainakin 10 minuuttia. Maista, lisää tarvittaessa mausteita.

Sipulit ja paprika hienonnettuina
Sipulien ja paprikan kuulotus
Valmis Sloppy Joe-kastike

Muut lisukkeet:

Tammisen Naughty brgr pihvejä 1 per ruokailija

Hampurilais sämpylöitä, vaikka Vaasanin

Cheddar-juustoa

Pihvitomaattia/terttutomaattia

Salaattia

(Puna)sipulia renkaina

Ketsuppia ja sinappia

Valmiit burgeripihvit
Naughty brgr cheddar
Lämmitä hampurilaissämpylät uunissa, 150 C 3-5 minuuttia
Sämpylä, ketsuppi, salaatti ja sinappi
Seuraavaksi pihvi cheddar-juustolla, sulata juusto pihvin päälle jo grillissä
Seuraavaksi coleslaw
Ja sitten vielä tomaatti ja Sloppy Joe-kastike
Sloppy Joe-burgerit valmiina koottaviksi
Sämpylät, pihvit juustolla ja Sloppy Joe-kastike
Sloppy Joe-burgeri aasialaisella coleslawella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *