Kasvisruoka,  Keitto

Tomaatti-linssikeitto ja yrttipatongit

Eilistä lasagnea oli jäljellä vielä lapsille riittävät annokset, joten oli sopiva hetki tehdä vain aikuisille maistuvaa ruokaa. Yksi sellainen on tomaatti-linssikeitto, josta mieheni kanssa pidämme kovasti, mutta joka ei lapsia puhuttele. Ohje on Hanna G:n blogista. Linkki ohjeeseen on tässä: https://hannag.fi/tomaatti-linssikeitto-ja-syntisen-hyvat-uunipatongit/

Keitto valmistuu nopeasti ja jos linssejä on kaapissa ja samoin myös patonkia tai muuta vaalea leipää, niin loputkin tarvittavat raaka-aineet löytyvät yleensä jo kaapista. Yrttipatongeissa on se hyvä puoli, ettei ole väliä mitä yrttejä tai juustoa käytät, laita sitä mitä jo valmiiksi löytyy. Itse laitoin tällä kertaa lehtipersiljaa ja basilikaa sekä juuston kannikoista löytyi sopivasti parmesanin loppu sekä mozzarellaa valmiina raasteena. Lehtipersilja ja basilika ovat mietoja yrttejä, joten jos joudut ostamaan ne tätä tarkoitusta varten, suosittelen lämpimästi nimenomaan näitä yrttejä.

Ruuan valmistuksen ohella, minulla oli monta muutakin asiaa hoidettavana ja keitosta pääsi ehkä vähän liikaa nestettä haihtumaan, mutta se ei makua haitannut!

Tomaatti-linssikeitto ja yrttiset patongit
Tomaatti-linssikeitto
Patongit matkalla uuniin

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.