Aasia,  Broileri

Seesamibroileri peruna-porkkanapedillä maapähkinäkastikkeen kera

Kuten olen aiemmin kertonut, teen paljon ruokia Kodin Kuvalehdestä. Äitini tilaa sen minulle aina nimipäivälahjaksi ja moni lehden ohjeista on jäänyt elämään klassikoiksi ruokapöytäämme. Tällä kertaa silmiini osui tämä seesamibroileri, jossa koko ruoka valmistuu uunissa samassa vuuassa.

Ohjeessa broileri on koipipaloja, mutta koska en itse ole juurikaan niiden ystävä, niin korvasin ne broilerin sisäfileillä. Jos päädyt itse käyttämään koipipaloja, niin tee tuplamarinadi, koska koivet myydään isommassa erässä.

Kastikkeena oli hyvin ykinkertaisesti valmistettu maapähkinäkastike ja valitettavasti tämä oli maultaan suuri pettymys. Tosin aavistelinkin näin, koska kunnon Satay vaatii enemmän raaka-aineita. Tässä ohjeessa sekoitettiin yhteen vain turkkilainen jogurtti ja makeuttamaton maapähkinävoi ja maustettiin kevyesti. Tee tämä, jos et kaipaa auetnttisuutta ja/tai aika ei riitä kunnon Satay-kastikkeen valmistamiseen. Olen julkaissut jo aiemmin hyvän Satay-kastikkeen ohjeen yhdessä broilerivartaiden kanssa ja alla on sinulle molemmat ohjeet ja voit valita niistä itsellesi parhaimman.

Seesamibroileri peruna-porkkanapedillä maapähkinäkastikkeen kera

Ohje:

1 pkt broilerin sisäfileetä

Marinadi:

1/3 dl soijakastiketta

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl tomaattipyreetä

1 rkl inkivääriä raastettuna

1/2 limetin mehu

1/2 rkl sriracha-kastiketta

Päälle:

1/2 dl seesaminsiemeniä

Lisäksi:

8 keskikokoista perunaa

3-4 porkkanaa

3 rkl seesaminöljyä

1 tl suolaa

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää broileri marinadiin, anna maustua vähintään 40 minuuttia. Sekoita välillä.

Marinadi

Kuumenna uunin grillivastus. Pese perunat. Kuori ja pilko porkkanat. Aseta kasvikset uuninpellille leivinpaperin päälle tai vuokaan, jossa on leivinpaperi. Sekoita suola ja seesaminöljy ja sivele kasvikset reippaasti öljyllä. Nosta broilerit marinadista ja aseta ne uuninpellin/vuuan toiseen päähän.

Broileri ja kasvikset valmiina uuniin

Paista grillivastusten alla 5 minuuttia, kunnes pinta saa kauniisti väriä. Ota ruoka pois uunista ja ripottele seesaminsiement päälle. Säädä uuni 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ja broileri ovat mehevän kypsiä. Voit halutessasi ripotella valmiisiin ruokaan vielä hieman sormisuolaa päälle.

Lisämakua ruokaan saat, kun sivelet marinadilla broilerin pariin kertaan, kesken paistamisen. Lisää silloin seesaminsiemenet vasta lopussa.

Seesamibroileri valmiina

Ohje maapähkinäkastikkeelle:

2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita

1 dl turkkilaista jogurttia

1/2 limetin mehu

1/2 tl sokeria

1/4 tl suolaa

Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Koristele halutessasi muutamalla suolapähkinällä.

Maapähkinäkastike

Ohje Satay-kastikkeelle:

1 pieni silputtu sipuli

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

2 dl suolapähkinöitä

1/2-1 hienonnettu punainen chili siemenet poistettuna

1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl ruskeaa ruokokidesokeria

1 tlk kookosmaitoa

1/2 sitruunan mehu

Mustapippuria

Kuulota silputtuja sipuleita, chiliä, suolapähkinöitä hetki oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa.

Paahda pannulla suolapähkinöitä, chiliä sekä sipuleita

Kaada seos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Seos saa jäädä kuitenkin hieman karheaksi. Laita takaisin kattilaan ja lisää kookosmaito ja sokeri. Keitä hiljalleen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mustapippuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *