Lauantaiaamuna poikien lätkät alkoivat vasta 11:45 ja 13:45, joten meillä oli mahdollisuus rauhalliseen aamupalaan. Kun näitä aamuja on, hyödynnän sen aina omalla urheilulla sekä pitkänkaavan aamupalalla. Eilen illalla Glorian ruoka&viini lehtiä selatessani vastaan tuli tämä turkkilainen Menemen. Olen aiemminkin julkaissut shaksukan ohjeen täällä, mutta tämä on siis tällä kertaa turkkilainen versio ja raaka-aineiltaan hyvin yksinkertainen ja mielestäni nopea valmistaa. Älä pelästy tomaattien kalttausta, se on loppujen lopuksi todella helppoa ja siihen menee reilusti alta 5 minuuttia. Ohjeessa oli yhtenä raaka-aineena vihreät turkkilaiset suippopaprikat ja niiden saatavuudesta varoiteltiin jo ohjeessa. Lähimmästä Citymarketista en niitä saanut, joten ostin ehdotettuja punaisia suippopaprikoita. Mies muisteli, että olisi niitä lähi Lidilissä kuitenkin joskus nähnyt. Tällä(kään) kertaa aika ei riittänyt useampaan ruokakauppaan, joten ostin kaikki viikonlopun ruuat Citymarketista. Jos saat noita vihreitä turkkilaisia suippopaprikoita kaupasta, niin käytä ihmeessä, jos et, niin käytä hyvällä omallatunnolla punaisia. Mutta siis nimenomaan suippopaprikoita, jotka ovat makeampia kuin tavallinen paprika. Tämän juomana sopii ehdottomasti tee paremmin kuin kahvi ja varsinkin haudutettu tee, suosittelen lämpimästi.

Ohje:
4 kananmunaa
6 tomaattia
3 vihreää (tai punaista) suippopaprikaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 tl sokeria
Lehtipersiljaa koristeeksi
Varmista, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Tee ristiviilto tomaatteihin ja laita ne kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Jos ne ovat isoja, esim terttutomaatteja, niin sitten 1 minuutiksi.

Laita astiaan valmiiksi kylmää vettä. Kun tomaatit ovat kiehuneet, nosta ne lusikalla kylmään veteen, anna jäähtyä hetki ja kuori.

Leikkaa paprikat ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Kuullota paprikoita pannussa oliiviöljyssä muutama minuutti.

Lisää tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Mausta seos suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Tee kastikkeeseen kolot ja riko munat yksitellen lasiin ja kaada sitten koloihin. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia tai sitten, että valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuainen on vielä juoksevaa. Nosta pöytään ja koristele lehtipersiljalla ja tarjoa hyvän maalaisleivän kera.