Aamiainen,  Iltapala,  Liha,  Suolainen piiras,  texmex,  Välipala

Huevos rancheros-vohvelit

Uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä oli taas niin paljon hyviä ohjeita ja hiihtoloma antoi oivallisen tilaisuuden kokeilla niitä heti. Lammasragun testasin jo ja se oli vähintään niin herkullista kuin kuvasta saattoi päätellä. Toinen, jonka kuulin kutsuvan nimeäni olivat nämä Huevos rancheros-vohvelit. Päätin tehdä niitä aamiaiseksi pikimmiten.

Toisin kuitenkin kävi. Yhtenä iltana esikoisella oli pitkät jäätreenit ja ajattelin, että nämä sopivat aivan yhtä hyvin iltapalaksi, joten söimme nämä illalla. Ennakoin myös niin, että tein taikinan ajoissa valmiiksi ja jätin parvekkelle viileään odottamaan paistamista. Taikinan ohjeessa on kivennäisvettä ja suosittelen ehdottomasti tekemään vohvelitaikinan, jossa on kivennäisvettä. Olen kokeillut sekä ilman että kanssa ja vohvelit ovat huomattavasti kuohkeammat, kun taikinassa on kivennäisvettä. Toinen vahva suositus on vohvelirauta, jossa on kaksi paistinlevyä. Sen kanssa paistaminen on tietysti huomattavasti nopeampaa. Sain omani lahjaksi aikoinaan anopilta. Yhtäaikaa vohveleiden paistamisen kanssa paistoin myös mustapapumuhennoksen, pekonin sekä silpuin tarvittavat kasvikset. Viimeisiä vohveleita paistaessani, laitoin aiemmat vohvelit uuniin 150C, niin ne olivat kaikki lämpimiä, kun aloimme syömään. Nostin myös vohvelit paistamisen jälkeen hetkeksi ritilän päälle, ennenkuin keräsin ne päällekäin tarjoiluastiaan, näin ylimääräinen kosteus haihtuu ja vohvelit eivät ole niin lötköjä, kun jäähtyvät ritilän päällä.

Nämä Huevos rancheros-vohvelit olivat vähintään niin hyviä kuin arvelin. Suosittelen tekemään näitä iltapalaksi tai brunssille ja mieluiten isolle porukalle. Jälkiruuaksi voi syödä viimeiset vohvelit makeiden lisukkeiden kera. Suosittelen myös ettet vierasta mustapapuja, papumuhennos toi kosteutta ja makua vohveliin ja upposi myös meillä yleensä papuja vierastaville perheenjäsenillemme.

Huevos rancheros-vohvelit

Ohje vohvelitaikinalle 8 kpl:

75 g voita

3 kananmunaa

3 dl kevytmaitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 dl kivennäisvettä

Voita paistamiseen

Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunien rakenne kulhossa käsin vispaten. Vatkaa maito joukkoon. Sekoita kuivat aineet munamaitoon ja lisää lopuksi voi. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia. Vatkaa kivennäisvesi taikinaan.

Voitele vohvelipannu voilla ja paista vohvelit kauniin ruskeiksi. Pidä vohveleita uunissä lämpimänä, jos pidempään niin 100C, jos hetken jo jäähtyneitä, niin 150C.

Ohjeet täytteille:

Papumuhennos:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

2 rkl oliiviöljyä

4 rkl tacomaustetta (vaikka Santa Maria Taco Original)

1 tlk mustapapuja

1 tlk kirsikkatomaatteja omassa liemessä

Mustapippuria myllystä

Lisäksi:

1 paistettu kananmuna per vohveli

100 g raastettua cheddar juustoa

2 tomaattia pieneksi silputtuna

1/2 pkt pekonia pieneksi kuutioituna ja rapeaksi paistettuna

1/2 punainen chili pienenä silppuna

1/2 ruukkua tuoretta korianteria

2 avocadoa siivutettuna tai kuutioituna

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja chili. Poista chilistä myös siemenet. Kuulota supuleita ja chiliä pannussa oliiviöljyssä.

Sipulien ja chilin kuullotus

Lisää tacomauste ja sekoita hetki. Valuta pavut siivilässä. Lisää tomaatit liemineen sekä valutetut mustapavut. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta mustapippurilla, mutta älä suolalla, koska sitä tacomausteessa jo on. Voit valmistaa tämän samalla kun paistat vohveleita.

Papumuhennos hautuu

Raasta cheddar tai käytä valmista raastetta. Kuutioi tomaatti ja avocado. Silpu korianteri sekä paista pekoni rapeaksi. Silppua myös chili. Aseta kaikki erikseen tarjolle, niin jokainen ruokailija voi koota omannäköisensä vohvelin.

Vohvelit paistuvat
Vohvelit valmiina
Huevos rancheros-vohvelipöytä valmiina
Huevos rancheros-vohvelit
Valmis herkkuannos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.