Aamiainen,  Kasvisruoka

Turkkilaiset gilbir-aamiaismunat

Koska tämä pääsiäinen vietetään sosiaalisessa eristyksessä, jäi enemmän mahdollisuuksia nauttia myös pitkistä aamuista ja hyvistä aamiaisista. Nämä turkkilaiset uppomunat ovat olleet jo pitkään listallani, varmaan jo siitä asti, kun bongasin ne kevään 2016 Glorian ruoka&viinistä. Miettiessäni pääsiäismenua kaivoin esiin useamman vuoden pääsiäisnumerot Glorian ruoka&viini lehdistä ja tämä tuli siellä taas vastaan, joten päätin ottaa ne viimein kokeiluun.

Uppomunia teen perheelle melko usein, joten ne valmistuivat helposti. Lisäksi minulla oli ylimääräistä turkkilaista jogurttia sekä tuoreita yrttejä, koska niitä tulee useampaan pääsiäisruokaamme, joten tämä valmistui sopivasti niin sanotusti ylijäämä ruuista.

Sulatin voin ja maustoin sen savupaprikalla ja valmistin yrttiöljyn pienellä tehoseikoittimellani. Tiesin, etteivät pojat tästä innostu, joten tein annoksen vain kahdelle aikuiselle.

Turkkilaiset gilbir-aamiaismunat

Ohje:

1,5 dl turkkilaista jogurttia

2 kananmunaa

2 l vettä

3/4 dl etikkaa

Savupaprikavoi:

1,5 rkl voita

1/2 tl savupaprikajauhetta

Yrttiöljy:

1 rkl korianteria hienonnettuna

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1/2 rkl oreganoa hienonnettuna

1 pieni valkosipulinkynsi

2 rkl hyvää oliiviöljyä

1 tl valkoviinietikkaa

1/2 tl suolaa

Ripaus mustapippuria myllystä

Sulata voi ja sekoita savupaprikajauhe sen joukkoon. Jätä odottamaan. Laita kaikki öljyn ainekset pieneen tehosekoittimeen tai silppua ja sekoita käsin.

Yrttiöljyn valmistus

Kuumenna vesi ja lisää etikka. Kiehauta. Laske lämpöä, niin että vesi on juuri ja juuri kiehuvaa. Riko kananmuna lasiin valmiiksi. Ota myös reikäkauha valmiiksi esiin. Tee lusikalla pyörre keskelle vettä ja pudota kananmuna lasista matalalta siihen. Anna kypsyä 2 minuuttia ja nosta reikäkauhalla. Keitä myös seuraava kananmuna. Laita turkkilaista jogurttia lautaselle, laita kananmuna sen keskelle. Koristele savupaprikavoilla sekä yrttiöljyllä. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän ja haudutetun teen kera.

Turkkilainen gilbir-aamiaismuna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *