Alkupala,  Jälkiruoka,  Kasvisruoka,  Lisuke

Parsabruschettat ja jogurttia sitrussiirapilla

Pääsiäisen menua rakentaessani, päätin, että syömme vain yhtenä päivänä lammasta. Lampaaksi valikoitui karitsan kareet. Pitkäperjantaina tein Moskovan pataa, joka on koko perhelle suurta herkkua. Tämän Mysi Lahtisen oivan reseptin olen jakanut täällä blogissa jo aiemmin, löydät sen kirjoittamalla hakuun Moskovan pata tai otsikon ”liha” alta.

Alkuruuaksi otin kokeiluun parsabruschetat, jotka osoittautuivat todella hyviksi. Parsa ja Dijon sopivat mainosti yhteen. Koska pääruoka on lihasta, smetanasta ja Aurajuustosta johtuen melko raskas, halusin kevyen jälkiruuan, joka olisi kuitenkin pääsiäiseen sopiva. Ja tämä sitrusssiirrappinen jogurtti oli todella loistava ja raikas lopetus päivällisellemme. Mikään kevyt tämä ei ole, koska siirapin valmistus vaatii runsaasti sokeria….Mutta eihän se ollut kuin pieni lisuke jogurtissa. Lämmin suositus näistä molemmista sinulle kokeiluun! Molemmat ohjeet ovat Glorian ruoka&viinistä.

Parsabruschetta
Sitrussiirappi-jogurttimaljat

Parsabruschetta:

10 vihreää tankoparsaa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl oliiviöljyä

8 viipaletta maalaisleipää

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl (Hellmann’s) majoneesia

1 rkl Dijon sinappia

Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu keskenään. Sekoita majoneesi ja Dijon keskenään. Laita uuni kuumenemaan 250C. Kuori parsat ja poista reippaalla kädellä puiset osat. Kiehauta vesi ja lisää suola. Keitä parsoja 3-4 minuuttia. Varo ylikeittämästä parsoja. Nosta parsat reikäkauhalla puhtaan pyyhkeen päälle jäähtymään. Paloittele jäähtyneet parsat, mutta jätä nuput ehjiksi. Laita parsat marinoitumaan oliiviöljy-sitruunamehuseokseen 10 minuutiksi. Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Voitele oliiviöljyllä. Kuori ja halkaise valkosipuli ja hiero sitä leipiin. Paista leipiä uunissa 3-4 minuuttia, niin että ne ovat hieman rapeutuneet. Asettele parsat leipien päälle ja mausta majoneesi-Dijon seoksella. Tarjoa heti.

Parsojen marinointi

Sitrussiirappi-jogurttimaljat 4 kpl:

1 sitruunankuori

1 limetinkuori

1 appelsiininkuori

3 viipaletta inkivääriä (0,5cm leveä)

2 dl vastapuristettua appelsiinimehua

2 dl ruokokidesokeria

Lisäksi:

Turkkilaista jogurttia 4 dl ja muutama kuorisuikaletta koristeeksi

Pese ja kuivaa sitrushedelmät huollellisesti. Käytä mieluiten luomuhedelmiä. Ota hedelmistä kuorisuikaleita koristeraudalla tai kuorimaveitsellä. Kuori ja suikaloi inkivääri. Purista appelsiininmehu. Säästä muutama kuorisuikale.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kuorisuikaleet.

Kuorisuikaleet kattilassa

Lisää appelsiininmehu ja sokeri. Keitä seosta silloin tällöin hämmentäen noin 10-15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Siivilöi kuoret pois siirapista.

Siivilöity siirappi

Annostele jälkiruokamaljoihin pohjalle siirappia, sitten jogurttia ja jatka näin muutama kerros. Koristele parilla kuorisuikaleella ja tarjoa heti.

Moskovan pataa, riisiä ja parsabruschettaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *