Torstain Hesari on mielestäni viikon toiseksi parhain Hesari. Sunnuntai on tietysti parhain. Toiseksi parhaimmaksi Hesariksi torstai Hesari nousee Ruokatorstain vuoksi. Olen vuosien varrella leikannut sieltä useammankin ohjeen talteen ja osasta on tullut klassikkoja meidän perheessä. Minulla on hyllyssä myös yksi Ruokatorstai kirja, mutta jostain syystä sitä tulee harvemmin käytettyä.
Nämä ohjeet löytyivät muiden ohjeiden alta. Onneksi löysin ne nyt, sillä näitä broilerivartaita tulemme tulevana kesänä tekemään useamminkin, niin mehukkaita ne olivat. Tein myös tuon chapati leivän, vaikka aluksi mietin etten jaksa leipoa, mutta onneksi jaksoin, koska ne olivat helppoja valmistaa ja niin hyviä yksinkertaisuudessaan raidan kanssa.
Värjäsin jogurttimarinadin punaisella elintarvikevärillä, koska sitä sattui kaapissa olemaan. Tätä ruokaa varten en sitä ostaisi, mutta jos sinulla on punaista elintarvikeväriä jäänyt vaikka leipomisesta, kannattaa sitä ehdottomasti lorauttaa jogurtin joukkoon, koska lopputulos on näin intialaisempi.

Broilerivartaat:
4 broilerin rintafileetä
1-2 rkl sitruunanmehua
Suolaa
2 valkosipulinkynttä
1cm tuoretta inkivääriä raastettuna
2tl jauhettua korianteria
1tl jauhettua juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl jogurttia
Punaista elintarvikeväriä
Leikkaa broilerit paloiksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri ja sekoita muiden mausteiden kera jogurtin joukkkoon. Lisää väriainetta ja sekoita. Lisää väriainetta lorauksin niin kauan, että olet tyytyväinen väriin. Sekoita broilerin palat joukkoon ja anna marinoitua yön yli tai vähintään 2 tuntia.



Pujota broilerin palat vartaisiin ja grillaa kypsiksi grillissä. Kääntele vartaita kypsennyksen lomassa.

Kukkakaali-perunacurry:
3 rkl öljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 pieni sipuli
300-400g perunoita
1/4 tl kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
noin 1 cm pala tuoretta inkivääriä
1/2 tl garam masalaa
1/2 vihreää chiliä
1 tomaatti
1 kukkakaali (600g)
1 1/2 dl vettä
Suolaa
Päälle: garam masalaa
Kuori ja pilko perunat suupaloiksi. Puhdista ja lohko kukkakaali suupaloiksi. Hienonna sipuli ja chili. Lohko tomaatti.
Kuumenna öljy pannussa ja lisää sinapinsiemenet. Kun siemenet alkavat ritistä (varo roiskeita) lisää perunat ja hetken päästä sipuli. Anna perunoiden ruskistua hieman. Lisää tomaatti ja chili sekä mausteet.

Lisää hetken kuluttua kukkakaali ja sekoita hyvin. Mittaa pannulle vesi ja anna curryn kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä (noin 15 minuuttia). Mausta suolalla. Ripottele valmiin curryn päälle garam masalaa.
Chapati:
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
n 3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa ainakin 15 minuuttia. Anna levähtää puoli tuntia kelmun alla.

Jaa taikina ensin kahteen, sitten taas kahteen ja vielä kerran kahteen yhtä suureen osaan, jotta sinulla on lopuksi kahdeksan osaa. Kauli niistä kaikista halkaisialtaan noin 15 senttisiä ja hyvin ohuita leipiä. Laita valmiin päälle aina kelmu, jottei leipä murene.

Paista kuivassa ja kuumassa valurautapannussa. Odota, että pintaan alkaa tulla kuplia, tämä vie noin 10 sekuntia. Käännä ja paista toiselta puolelta. Tarjoa raidan kanssa heti.


Raita:
2 dl ruokajogurttia
n 7 cm pala kurkkua
1 tl juustokuminaa
Suolaa ja mustapippuria
(Tuoretta korianteria)
Raasta kurkku. Voit halutessasi kuoria sen ensin. Itse käytän aina kuorineen. Purista raasteesta ylimääräiset nesteet pois ja sekoita jogurtin joukkoon. Lisää mausteet, sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan. Lisää silputut korianterin lehdet koristeeksi päälle.