Aasia,  Alkupala,  Broileri,  Grillaus,  Lisuke,  Nuudeli,  Salaatti

Thai-kanavartaat ja salaattikääröt

Jälleen kerran löydän itseni kirjoittamasta aasialaista ohjetta. Mutta näistä ruuista meidän perhe näyttää pitävän ja ne maistuvat kaikille. Tällä kertaa Maku-lehdessä tuli vastaan nämä kanavartaat, joita en sitten tehnytkään varrastikuissa, vaan grillasimme sisäfileet ihan vain sellaisenaan. Mutta samapa tuo, hyvin maistui, vartaalla tai ilman. Käyn tällä hetkellä ruokalehtiäni lävitse, koska niitä on NIIN paljon! Jos lehdestä ei löydy yhtikäs mitään toteutettavaa, laitan lehden pois, mitä sitä suotta säästämään.

Tein ruokaostokset tällä kertaa K-kaupassa ja siellä oli näihin salaattikääröihin erittäin hyvin sopiva Pirkan Parhaat suomalainen rapea pikkusalaatti. Ne olivat pieniä lehtiä, kuin veneen mallisia ja toimivat täydellisesti salaatin syötävinä tarjoiluastioina. Lisäksi muistin, että minulla on jo jonkin aikaa ollut Lidilistä ostamiani kevätkääryleitä pakkasessa, joten paistoin ne myös ja asettelin kevyesti salaattipedille. Lisukkeeksi kevätkääryleille laitoin sweetchili-kastiketta.

Thai-kana vinegretillä ja salaattikääröt

Thai-kanavartaat:

500 g broileria

2 rkl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Vinegretti:

1/2-3/4 dl hyvää oliiviöljyä

2 tl limetin kuorta raastettuna

2 rkl limetin mehua

2 rkl ruokokidesokeria

2 rkl soijakastiketta

1/2 punaista chiliä hienonnettuna

1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna

Ota broilerit puoli tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Laita broilerit varrastikkuihin. Jos käytät puisia, muista upottaa niitä kunnolla hetkeksi veteen likoamaan ennenkuin pujotat broilerit niihin. Sivele broilerit öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita vinegretin ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista ainekset kunnolla sekaisin. Tarjoa broileri vinegretin kanssa, joko valelemalla se vartaiden päälle tai tarjoamalla se erikseen. Erikseen on varmin, jos pöydässä on myös pieniä lapsia.

Salaattikääröt:

2 levyä (a 65g) riisinuudeleita eli riisivermiselliä

3-4 rkl makeaa chilikastiketta

2 pientä porkkanaa

1/2 kurkku

1/2 punainen paprika

4 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

(2 rkl (suola)pähkinöitä murkskattuina)

10-12 kpl jämäkkää salaatinlehteä

Nosta vermisellit kiehuvan kuumaan veteen ja anna pehmetä paketin ohjeen mukaa. Valuta ja kaada kulhoon. Mausta chilikastikkeella. Kuori porkkanat ja ota kuorimaveitsellä pitkiä liuskoja porkkanasta ja sekoita vermisellin joukkoon. Lopeta, kun kova sisus tulee vastaan. Tee samoin kurkulle ja lopeta kun pehmeä sisus tulee vastaan. Leikkaa pestystä paprikasta pieniä kuutioita. Sekoita korianteri joukkoon. Lusikoi vermisellitäytettä pestyille ja kuivatuille salaatinlehdille. Koristele halutessasi murskatuilla (suola)pähkinöillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.