Jauheliha,  Pasta

Mac&cheese jauhelihalla

Monet arkiruuat pitävät sisällään jauhelihaa ja samoja reseptejä pyöritetään paljon täälläkin. Vaihtelua siis kaivataan ja kun toiseksi uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli tämä ohje, päätin heti kokeilla. Olen jo hetken halunnut myös kokeilla jotain mac&cheese ohjetta, mutta ne ovat tuntuneet aika tuhdeilta. Tässä ohjeessa on kuitenkin myös porkkanaa ja selleriä jauhelihan joukossa, joten ajattelin antaa sille mahdolisuuden. Itse mac&cheese syntyy helposti Koskenlaskijan cheddarilla. Koskenlaskijalla maustettu makaroni ei yllätyksekseni ollut yhtään epäaidon ja esanssisen makuinen, vaan toimi maustetun jauhelihan kanssa todella hyvin. Meillä oli ruokapöydässä yksi ylimääräinen lapsi ja ruoka maistui kaikille pojille todella hyvin. Jopa vähän hehkutettiin, että tästä saattaisi tulla arjen uusi toiveruoka!

Mac&cheese jauhelihalla

Ohje:

1 pss täysjyvämakaroneja

1 sipuli

1 porkkana kuorittuna ja raastettuna tai pienen pieninä paloina

1 varsisellerin varsi pieneksi silputtuna

2 rkl oliiviöljyä

400g jauhelihaa

2 rkl tomaattipyreetä

1/2-1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

1 prk Koskenlaskija cheddar

1 dl pastan keitinvettä

Lehtipersiljaa silputtuna

Kuori ja silppua sipuli ja porkkana. Silppua myös varsisellerin varsi huuhtelun jälkeen. Kuulota sipuli öljyssä, lisää porkkana ja selleri ja kääntele hetki. Lisää jauheliha ja paista kyspsäksi. Lisää tomaattipyree ja mausteet.

Silputut kasvikset

Keitä makaronit ja ota loppuvaiheessa 1 dl keitinvettä talteen. Valuta makaronit ja sekoita joukkoon juustokastike ja pastan keitinvesi. Sekoita, maista ja lisää suolaa jos tarve vaatii. Laita tarjoiluastiaan ja asettele jauheliha päälle. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa heti!

Mac&cheese jauhelihalla
Koskenlaskija cheddar, kuva lainattu Valion sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.