Alkupala,  Kasvisruoka,  Keitto

Porkkana-linssisosekeitto

Pidän kovasti sosekeitoista, mutta niitä tulee harvemmin tehtyä, koska tuntuu etteivät pojat jaksa 2-3 tunnin lätkätreenejä sosekeiton voimin. Nyt minulla oli kuitenkin edellisen päivän kebabia lisukkeineen vielä jäljellä, joten tein keiton ja tarjosin myös kebabia. Aikuiset söivät keittoa ja myös esikoinen maistoi ja piti. Kuopus ystävänsä kera olivat todella tyytyväisiä kebabiin.

Tässä keitossa on porkkanaa ja linssiä, mutta tekovaiheessa huomasin, että minulla onkin vain 2 porkkanaa ja 4 olisi tarvittu, joten korvasin ne perunoilla. Uskon että tämä on parempi omaan makuuni, koska peruna pehmensi kokonaisuutta. Tähän tulee myös reippaasti inkivääriä, joka tuo mukavasti poltetta ja puristettu kokonaisen appelsiininmehu, joka tuo kivasti raikkautta. Päälle laitettavaksi paahdoin cashewpähkinöitä ja silpuin korianteria. Tästä riitti yhdelle hengelle vielä hyvä lounas seuraavaksi päiväksi. Ohje on Maku-lehdestä.

Porkkana-linssisosekeitto

Ohje:

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

4 porkkanaa tai 2 porkkanaa ja 2 perunaa

1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena

1 rkl rypsiöljyä

1 tl kurkumaa

1/2 tl jauhettua korianteria tai korianterin siemeniä murskattuina

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 prk punaisia linssejä

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 appelsiininmehu

Lisäksi:

Tuoretta korianteria silputtuna

Cashew pähkinöitä kevyesti kuivalla pannulla paahdettuna

Kuori kasvikset ja hienonna sipuli sekä paloitteke porkkanat ja perunat. Kuori ja raasta inkivääri. Valuta ja huuhtele linssit. Kuumenna öljy ja kuullota pari minuuttia sipuleita ja porkkanoita.

Paahda kasviksia hetki

Lisää perunat ja inkivääri, kurkuma sekä korianteri. Sekoittele hetki, jotta mausteet heräävät. Lisää vesi ja liemikuutio sekä linssit. Keitä 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Paahda tällä aikaa cashewpähkinät. Mausta valmis keitto suolalla ja mustapippurillaja soseuta se sauvasekoittimella.

Joukkoon tulee tuoretta appelsiininmehua

Purista appelsiininmehu ja lisää se joukkoon, sekoita ja kuumenna hetki. Tarjoa silputun korianterin ja cashewpähkinöiden kera.

Porkkana-linssisosekeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.