Tein tämän kanakeiton yhtenä lauantaina, kun pojat tarvitsivat melko pian aamiaisen jälkeen lounaan ennen päivän lätkäpelejä. Tämä valmistui todella helposti ja maistui kaikille. Ohje on Hesarin Ruokatorstai kirjasta. Olin tehnyt tätä aiemminkin vuonna 2011, koska reseptin vieressä oli merkintä ”Tosi hyvä, helppo ja nopea 12/11!” Ja ihan samaa mieltä olin siis 10 vuotta myöhemminkin tästä keitosta.

Ohje:
400 g maustamatonta broileria (marinadi: oliiviöljy, valkoviinetikka, suola ja mustapippuri)
2 tl oliiviöljyä
1 tl currya
8 dl kanalientä
250 g pakastettuja kasvissuikaleita
200 g pakastettuja maissinjyviä
100 g maustamtonta tuorejuustoa
Ruohosipulia, lehtipersiljaa tai muuta sopivaa yrttiä pinnalle.
Leikkaa broileri suupaloiksi, jos et käytä valmiiksi suikaloitua broileria. Tee marinadi. Laita 3 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl valkoviinietikkaa ja mausteet oman makusi mukaan astiaan. Sekoita broilerit joukkoon ja anna marinoitua hetki. Jos haluat lisää myös yksi murskattu valkosipulinkynsi.
Kuumenna oliiviöljy padassa ja paista broilerit kypsiksi. Lisää curry. Sekoita. Lisää kanaliemi. Kuumenna. Lisää sulatejuusto ja pakastevihannekset ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Ripottele pinnalle silputtu yrtti ja tarjoa heti patongin kera.