Jauheliha

Fatteh eli jauheliha-munakoisodippi

Kun näin tämän ohjeen Glorian ruoka&viinissä, tiesin heti että tämä ohje pääsee kokeiluun. Sopiva hetki tuli, kun etsin ruokaa naisten Hanko-viikonloppuun. Ajattelin, että tämä maistuisi kaikille raikkaan ulkoilupäivän jälkeen punaviinin kera ja niin siinä kävikin. Ruoka valmistui yhdessä samalla keskustellen ja hyvää punaviiniä hörppien. Pari viikkoa myöhemmin tein tätä myös perheelle yhtenä perjantaina ja Fatteh maistui yhtä hyvin myös pojille. Laitoin kaikki raaka-aineet samaan annokseen, mutta jos tiedät että kaikki ainesosat eivät maistu kaikille, voit myös aivan hyvin tarjota ne erikseen ja jokainen kokoaa oman mieluisan annoksen. Koristelin annoksen lopuksi Dukkah-mausteella. Tämä ei ole pakollinen, mutta antaa mukavan säväyksen annoksen viimeistelyyn. Lopussa on kuva Dukkah mausteesta, ostin omani Citymarketista, löytynee kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Fatteh eli jauheliha-munakoisodippi

Ohje:

4-8 pitaleipää neljään osaan leikattuna

Jauhelihakastike:

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

400 g naudan paistijauhelihaa

1 pieni munakoiso

2 tl jauhettua korianteria

2 tl juustokuminaa

1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl kuivattua chiliä (hiutaleita)

1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Paistamiseen öljyä

Tahinijogurtti:

2 valkosipulinkynttä

3 rkl limettimehua

4 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl tahinia

1 tl suolaa

Koristeeksi:

1 dl granaattiomenan siemeniä (Pirkka pakaste)

3 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

2 rkl Dukkah-mausteseosta

2 rkl silputtua tuoretta minttua

2 rkl kevätsipulia hienonnettuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Nosta pois liedeltä.

Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Ota sopiva määrä granaattiomenansiemeniä sulamaan. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.

Sekoita mausteet keskenään.

Kuulota munakoisokuutiot pannulla. Lisää mausteet. Paista hetki sekoitellen ja nauti huumaavasta tuoksusta! Lisää kirsikkatomaatit ja jauheliha. Anna paistua keskilämmöllä ilman kantta ja välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla, jos et lisännyt niitä jo aikaisemmin mausteseokseen. Maista ja mausta tarpeen vaatiessa lisää.

Leikkaa pitaleivät 4 osaan ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista niitä uunissa kastikkeen kypsyessä 200 asteessa noin 10 minuuttia, jotta ne saavat hieman väriä. Silppua minttu ja kevätsipulit.

Tee tahinijogurtti. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä purista limetin mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Aloita annoksen kokoaminen laittamalla paahtuneet pitaleivät pohjalle. Lisää päälle jauhelihakastike. Annostele seuraavaksi päälle tahinijogurttia. Lisää tämän jälkeen päälle granaattiomenansiemenet, pinjansiemenet, minttu sekä kevätsipuli. Koristele annos ripottelemalla päälle Dukkah-mausteseosta.

Dukka-mausteseos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.