Jälkiruoka

Kevyt mansikkavaahto

Tämä ohje on todellakin kulkenut mukanani 90-luvun alusta lähtien. Suosin jälkiruuissa ohjeita, jotka voi tehdä jo edellisenä päivänä. Tämä ohje on myös kevyt lopetus ruualle, jota usein moni suosii raskaampien sijaan. Tämä on samalla hyvä jälkiruoka siihen, että tarjoiluastian voi valita tilanteen mukaan. Olen tehnyt tämän isoon astiaan ja kuljettanut mukanani kylään. Olen myös valmistanut tämän harvemmin käytettäviin kauniisiin pieniin kahvikuppeihin, sekä kuten nyt kuvassa cocktaillaseihin. Annoksen voi myös koristella oman maun mukaan, sitruunamelissan lehdillä, mansikoilla, suklaarakeilla tai melkein millä vain. Tällä kertaa en koristellut annoksia lainkaan.

Olen aina ollut kova keräämään reseptejä ja tämä resepti on päässyt mukaani Pentikin mainoslehtisestä, ja sieltä 90-luvun alusta siis…

Kevyt mansikkavaahto

Ohje:

2 dl maustamatonta jogurttia

5 dl mansikoita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 munanvalkuaista

4 liivatelehteä

2 rkl (mansikka)mehua

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maustamaton jogurtti, soseuta (sulatetut) mansikat, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti jogurtti-mansikkaseokseen. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Valuta norona muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin, mutta varovasti. Kaada annosastioihin ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.