Broileri,  Pasta,  Riisi

Toscanalainen parmesaani kana

Seuraan Instagramissa aktiivisesti ruokasivustoja ja tämä ohje tuli vastaan Goodfooddiscoveries sivustolla ja vaikutti aivan täydelliseltä sunnuntairuualta. Broilerit leivitetään ja leivitysjauhoissa on myös runsaasti mausteita mukana ja sitten kastike ja broilerit kyspyvät kaikki helposti samassa pannussa. Tarjoiluehdotuksena kastikkeen kanssa oli pasta tai riisi, minä valistin niiden sekotuksen eli Orzon, joka toimi täydellisesti. Orzo on jyväpastaa, joka valmistetaan 100% durumjauhoista ja sitä myydään ainakin meidän lähi Citymarketissa. Jyväpasta on pieni, riisimäinen ja se imi kastikkeen hyvin muotoonsa. Ruoka maistui kaikille ja teen sitä varmuudella uudelleen.

Toscanalainen parmesaani kana

Ohje:

6-7 broilerin minuuttipihviä (690g)

Leivitys:

2 kananmunaa

1,5 dl jauhoja

3/4 dl parmesaaniraastetta (Vaikka Pirkan parhaat valmista)

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl oreganoa

1 tl savupaprika jauhetta

1 tl timjamia

Muut:

Runsaasti rypsiöljyä paistamiseen

2 -3 pieneksi silputtua salottisipulia

2-3 pieneksi silputtua valkosipulia

160 g pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia

1 tl tomaattipyreetä

3 dl ruokakermaa

80 g parmesaaniraastetta

5 dl kanalientä

60 g babypinaattia

Mustapippuria

Lehtipersiljaa päälle silputtuna

Pastaa, riisiä tai orzoa

Riko kananmunien rakenne matalaan isoon lautaseen. Laite toiseen matalaan isoon lautaseen jauhoja ja sekoita mausteet joukkoon. Kasta broilerin fileet ensin kananmunaan ja sitten jauho-mausteseokseen ja nosta astiaan odottamaan.

Jauhot ja mausteet
Riko kananmunien rakenne lautaselle rikki
Leivitetyt broilerinfileet

Paista broilerit osissa runsaassa öljyssä kovalla lämmöllä. Nosta kypsät broilerit lautaselle odottamaan. Kun olet paistanut kaikki broilerin fileet, lisää pannulle salottisipulit paistumaan. Muista laskea hieman lämpöä pannulla. Lisää valkosipulit ja kuulota molemmat sipulit. Lisää tomaattipyree ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita. Lisää kananliemi, ruokakerma ja parmesanraaste, anna kastikkeen paksuuntua. Lisää pinaatit. Lisää broilerit pannulle ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä, jos tuntuu että haluat varmistaa broilerin olevan kyspää. Älä keitä kauaa, jottei rapea pinta pehmene liikaa. Lisää tarvittaessa mustapippuria kastikkeen joukkoon, suolaa tulee jo juustosta ja kasvisliemestä tarpeeksi. Koristele annos lehtipersiljalla ja tarjoa pastan, riisin tai orzon kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.