Kylminä päivinä mieleni alkaa halajaamaan keittoja ja jostain syystä minun oli jo pidempään tehnyt mieleni nimenomaan kookospohjaista keittoa. Seuraan useita ulkolaisia ruokatilejä Instagramissa ja Salt&Lavender on tili, jossa on usein tosi herkullisen näköisiä ruokia. Siellä tämäkin keitto tuli vastaan. Lähetin ohjeen linkin itselleni Whatsupiin ja eikä siinä mennyt kuin pari päivää, kun keitto pääsi valmistukseen. Toinen syy oli se, että huomasin minulla olevan paljon nuudeleita kaapissani ja en halunnut, että päivämäärät tulevat vastaan ja nuudelit menevät hukkaan. Se on siis yksi syy, että keitossani on soba nuudeleita. Voit käyttää mitä nuudeleita haluat, mieluiten niitä, joita kaapissa jo on ja päivämäärä on tulossa vastaan.

Ohje:
1 pkt broilerin(sisä)fileitä
Marinadi:
3 rkl rypsiölyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl inkivääriä
Keittoon:
1/2 sipuli hienoksi silputtuna
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl punaista curry tahnaa
1 l kanalientä
1/2 l vettä
1 limetin mehu
1pkt (400g) nuudeleita
1 prk kookosmaitoa
Kourallinen tuoretta (thai)basilikaa
Kourallinen tuoretta korianteria
2 kevätsipulinvartta silputtuna
1/2-1 punainen chili silputtuna
Suolaa ja mustapippuria
Limen paloja itse puristettavaksi keittoon
Leikkaa broileri sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Valmista marinadi ja anna marinoitua vähintään 30 minuuttia, mieluiten seuraavaan päivään. Paista broilerit rypsiöljyssä ja nosta odottamaan.
Silppua sipulit ja raasta inkivääri. Kaada paksupohjaiseen kattilaan rypsiöljyä ja kuullota sipuleita siinä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää inkivääri ja currytahna ja sekoittele 30 sekuntia. Lisää kanaliemi, vesi sekä puristettu limetinmehu. Sekoita. Lisää nuudelit kyspsymään liemeen. Nosta lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.


Lisää kookosmaito ja broileri. Laske hieman lämpöä ja anna porista hiljalleen toiset 10 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Koristele keitto thaibasilikalla, korianterilla, kevätsipulilla ja chilillä tai tarjoa erikseen, että jokainen ruokailija voi laittaa haluamansa määrän annoksensa päälle.
