Mietin erilaisia lounaita, koska jääkiekkoaikataulu oli viikonloppuna taas tiukka. Pastoja tulee tehtyä usein, välillä liikaakin, joten kun vastaan tuli nämä pyörykät minttu-kermaviilikastikkeella riisin kera, totesin että tässä on hyvä kaikkien kaipaama vaihtelu.
Tein pyörykät ja kastikkeen jo aamulla valmiiksi ja kun syömisen aika tuli, lämmitin pullat uusiksi ja keitin riisin. Näissä oli todella paljon makua, koska korppujauhotkin turvotettiin kanaliemessä. Ohjeen olen ottanut talteen K-Ruoka lehdestä ja tehnyt merkintöjeni mukaan ensi kerran jo 2016.
Ohje:
1 rs broilerin jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kanalientä jäähdytettynä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/4 tl kanelia
1/2 tl mustapippuria
Minttukastike:
1 tlk kermaviiliä
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmista kanaliemi ja jäähdytä. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla. Turvota korppujauhot kanaliemessä. Sekoita joukkoon jauheliha, jäähtynyt sipuli, kananmuna ja mausteet. Pyöritä vedellä kostutetuilla käsillä pyörykät ja paista uunissa 200 C noin 15 minuuttia. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa riisin kera.