Jauheliha

Bobotie

Bobotie valikoitui tänä keväänä pääsiäispöytääni, koska halusin myös yhden helpomman uuniruuan. Olen tehnyt tämän ennenkin ja ihastunut ohjeeseen ja nyt kun ostin uudet yksittäiset uunivuuat, oli sopiva hetki tehdä bobotie taas uudelleen. Bobotien juuret vievät Etelä-Afrikkaan, ja tässä jauhelihapaistoksessa maistuu aprikoosi ja vaalea leipä. Ppaljon, niin jätin pois. Ohje on Glorian ruoka&viinistä vuodelta 2008. Tarjoa Bobotie riisin kanssa.

Ohje:

500 lampaan jauhelihaa

1 viipale vaaleaa leipää

2 1/2 dl Kevytmaitoa

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl rypsiöljyä

1 tl currya

n. 50 g kuivattuja aprikooseja

1/2 dl rouhittua mantelia

n 1 rkl mango chutneya

1 rkl valkoviinietikkaa

1 1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

2 tl worcesterkastiketta

3 kananmunaa

Muutama laakerinlehti

Lämmitä uuni 200 C.

Poista leivästä kuori, murenna leipä ja kostuta muutamalla tipalla maitoa. Jätä tekeytymään.

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Siirrä sipulit pois pannusta ja ruskista seuraavaksi jauheliha pannussa. Sekoita jauhelihaan sipulit, curry, aprikoosit, mantelirouhe, chutney, worcesterkastike, viinietikka sekä osa suolasta ja pippurista. Hienonna leipä ja lisää se jauhelihan joukkoon. Laita seos yhteen vuokaan tai neljään annosvuokaan ja paista 10 minuuttia.

Riko kananmunat astiaan ja lisää loppumaito niiden joukkoon sekoitellen, lisää myös loput suolasta ja mustapippurista. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele pinnalle mantelinlastuja laakerinlehti. Paista vielä 25-30 minuuttia kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa bobotie riisin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *