Tämä resepti tuli vastaan, kun tarvitsin ruuan, jonka pojat voisivat lämmittää itse seuraavana päivänä valmistuksesta. Mielestäni kaikki ruuat, eivät maistu lämmitettyinä niin hyvältä, mutta lasagen ja muut laatikot mielestäni toimivat myös lämmitettyinä. Tässä ohjeessa kananjauhelihan joukkoon lisätään maitoa ja se tuntui aluksi hieman arveluttavalta, mutta tässä ohjeessa yhdistetään maitokastike ja lihakastike, eikä tehdä erikseen kuten lasagnessa yleensä, joten lopputulos oli sama. Sitruuna maistui vain hyvin vähän, joten jos pidät sen mausta, niin lisää vähän reippaammin. Meillä se toimi hyvin näin, vain pieni aavistus maussa. Käytin taas tuore lasagnea, joka mielestäni kypsyy kuiva lasagnea paljon paremmin. Tämän ohjeen löysin Valion sivuilta.
Ohje:
(Tuore) Lasagnelevyjä
2 rkl rypsiöljyä
600 g kanan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl cayennepippuria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 l Kevytmaitoa
1 sitruunanmehu ja kuoriraaste
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 kananliemikuutio
100-200g mascarponea
n 75 g (mozzarella) juustoraastetta
Laita uuni päälle 200C.
Valmista kastike. Ruskista jauheliha ja lihaa valkosipuli ja mausteet. Lisää pannulle vehnäjauhot ja kääntele kanan jauhelihan joukkoon. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoitellen ja lisää liemikuutio.
Kun kastike on saostunut, lisää sitruunan kuori ja mehu, inkivääri sekä hunaja. Anna kastikkeen kiehahtaa.
Kokoa uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä sekä kastiketta, ripottele kastikkeen päälle väliin oman makusi verran mascarponejuustoa. Laita päälimmäiseksi kastiketta ja ripottele pinnalle makusi mukaan juutsoraastetta.
Paista keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.