Sain tiistaina vieraakseni Helsinkiin opiskelemaan muuttaneen kummityttöni. Ja siinä samalla kun juttelimme opiskeluista, Helsingissä asumisesta, ensi vuoden suunnitelmista ja kesätöistä, valmistin hänelle kasvistagliatellen. Pojat olivat jo aikaisemmin syöneet kreikkalaisia lihapullia, joten tämä pasta tehtiin täysin aikuisten ehdoilla ja kasviksia sekä fetaa oli reippaasti. Fetaa olisi saanut olla vieläkin enemmän, joten suosittelen laittamaan koko 200g, kuten ohjeessa lukee, eikä puolikasta, kuten itse tein.
Jos fenkoli on sinulle vieras, suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeilemaan sitä. Tuoksussa on anista, mutta maku on silti melko mieto. Fenkoli tuo kuitenkin kivan lisän muiden kasvisten joukkoon.

Ohje:
250 g tagliatellea
1 valkosipulinkynsi
1 fenkoli
1 punainen paprika
1 punasipuli
250 g kesäkurpitsaa
2 tomaattia/ 8 kirsikkatomaattia
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
200g Fetajuustoa
Tuoretta basilikaa
Pane keitinvesi pastaa varten kuumenemaan. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja kanta ja leikkaa pieniksi suupaloiksi. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat noin 1 cm viipaleiksi. Leikkaa tomaatit kookkaiksi kuutioiksi tai puolita kirsikkatomaatit.
Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Lisää sipulit ja fenkoli. Kääntele kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja anna niiden kypsentyä välillä käännellen 4-5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää feta, sekoittele ja anna fetan vain hieman sulaa.
Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon ja koristele halutessasi tuoreella basilikalla. Lisää valmiin annoksen päälle kierros mustapippuria myllystä ja raasta hieman parmesania päälle.


2 Comments
Anna
Parmesanin ja tuoreen basilikan olisi voinut mainita ainesosissa. Jäi ostamatta kun luin vain ainesosat.
Johanna
Hei Anna,
kiitos kun huomasit, minulla on sattunut tuossa virhe. Lisään basilikan ohjeeseen. Parmesaania ei ole missään pastaohjeessa, koska pidän sitä vakiona pastaruuissa. Toivottavasti pasta maistui kuitenkin!
Johanna