Kasvisruoka,  Leipominen,  Ruokaviemiset,  Suolainen piiras

Ranskalainen tomaattipiiras

Tämä piirakka on helppo ja nopea, mutta tavattoman maukas. Olen tehnyt tätä illanistujaisiin, niin kotona kuin vienyt nyyttäri-iltoihin sekä piknikretkille ystävien kanssa. Raaka-aineita on vähän, siksi kaikki maut pääsevät oikeuksiinsa, eivätkä ne myöskään huku kerman tai juuston alle, koska kermaa tässä piirakassa ei ole lainkaan. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera. Ohjeen olen poiminut talteen Iiris lehdestä.

Ranskalainen tomaattipiiras

Ohje:

1 valmis piirakkapohja

2-3 rkl Dijon-sinappia

1,5 dl voimakasta juustoa (gouda, mustaleima emmental, parmesan yms)

1 rs kirsikkatomaatteja tai tavallisia tomaatteja

2 tl kuivattua tai tuoretta rosmariinia

Mustapippuria ja sormisuolaa

Tuoretta basilikaa

Sulata piiraspohja ohjeen mukaan ja taputtele vuuan pohjalle. Tee haarukalla muutamia reikiä pohjaan. Levitä pohjalle ensin reilusti Dijon-sinappia. Levitä juustoraaste päälle. Viipaloi suuret tomaatit tai halkaise kirsikkatomaatit ja levitä kauttaaltaan pohjan päälle. Mausta mustapippurilla, suolalla ja rosmariinilla. Paista 200 C, kunnes pohja on kypsä, noin 30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *