Aasia,  Broileri,  Grillaus,  Nuudeli,  Salaatti

Kookoksessa marinoidut kanavartaat, cashewdippi ja nuudelisalaatti

Pääsiäisen kanaruuaksi valikoitui perheellemme tuttuun tapaan thaimaut. Broilerin sisäfileet marinoitiin kookosmaitopohjaisessa marinadissa ja lisukkeeksi tuli oivallinen soseutettu cashewdippi. Raikkautta annokseen antoi runsaiden kasvisten kera tarjottu nuudeli. Ohjeet ovat Maku-lehdestä vuodelta 2010.

Kookoksessa marinoidut kanavartaat, cashewdippi ja nuudelisalaatti

Aloita valmistus marinadista. Broilerien pitää marinoitua vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Laita myös varrastikut veteen.

Ohje kanavartaille:

1 pkt broilerin (sisä)filettä

1 dl kookosmaitoa

3/4 dl oliiviöljyä

1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1-2 rkl kalakastiketta

2 rkl (ruokokide)sokeria

1 rkl soijaa

Sekoita ainekset keskenään ja laita broilerin fileet marinoitumaan. Jos käytät isoja fileitä, suikaloi ne jo nyt pienemmiksi paloiksi.

Grillaa marinoidut broilerinvartaat kypsiksi grillissä.

Kookosmarinadi broilerille
Broileri vartaat valmiina grilliin
Valmiit broilerinvartaat ja cashewdippi

Ohje cashewdipille:

3/4 dl cashewpähkinöitä paahdettuna

3 rkl sitruunanmehua

2 rkl soijaa

1 rkl kalakastiketta

1 rkl (ruokokide)sokeria

1 tl punaista currytahnaa

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Vahdi ja kääntele niitä koko ajan. Palavat lopussa nopeasti. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

Kaikki ainekset valmiina soseutumaan
Valmis cashewdippi

Ohje nuudelisalaatille:

120 g munanuudelia

150 g sokeriherneen palkoja

1/2 punasipulia

1/2 vihreä paprika tai pieni kokonainen

1/2 punainen paprika

1 prk vesikastanjoita

3-5 kevätsipulia

1/2 punainen chili

1 dl thaibasilikan lehtiä silputtuna

Kastike:

2-3 rkl makeaa chilikastiketta

2 rkl limetinmehua

1 rkl seesaminöljyä

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

Valmis nuudelisalaatti

Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään.

Nuudelisalaatin kastike

Ryöppää sitten sokeriherneen palkot suolatussa vedessä ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä. Jätä valumaan sihvilään.

Ryöpätyt sokeriherneen palkot

Kuutioi paprikat. Silppua sipulit ja chili. Valuta vesikastanjat ja puolita tarvittaessa. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta siivilässä. Laita kastike ison astian pohjalle ja lisää nuudelit. Sekoita. Lisää paprikat, chili, vesikastanjat sekä sokeriherneen palkot. Sekoita. Koristele kevätsipulilla ja aasianbasilikalla. Tarjoa.

Kasvikset valmiina
Sekoitusta vaille valmis nuudelisalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *