Kesä lähestyy ja sen myötä kauden herkut. Olemme syöneet jo ainakin uusia porkkanoita, kaalia, perunoita, raparperia ja tänään avomaankurkkua. Hölskykurkut ovat yksi kesän suosikkimauistani, ehdottomasti!
Hölskykurkkujen lisäksi söimme tänään lihapullia ja kermakastiketta, ohje niihin onkin jo täällä blogissa. Löydät ne, kun kirjoitat hakukenttään sanan lihapullat. Lisäksi keitin eilen niin paljon uusia perunoita, että paistoin loput eilisistä perunoista tänään nopeasti pannulla oliiviöljyssä ja maustoin sormisuolalla. Lisäksi meillä oli uudensadon kaalista tehtyä kaalisalaattia. Melko perinteistä suomalaista ruokaa tänään siis.

Ohje:
4 (450 g) avomaankurkkuja
nippu tuoretta tilliä
3 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
4,5 rkl väkiviinaetikkaa
Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hiennonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa. Kaada etikka pLaita kannen kulho kiinni ja hölskyttele kunnolla ja voimakkaasti, jotta kurkut mehustuvat. Lisää etikka ja hölskyttele hieman lisää. Laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.



