Aamiainen,  Iltapala,  Jälkiruoka,  Kasvisruoka,  Välipala

Appelsiinivispipuuro

Pidämme mieheni kanssa molemmat vispipuurosta, ehkä siksi että sitä syötiin meidän laspuudessa 70-luvulla usein ja maku vie lapsuuteen. Lapsemme eivät ole kuitenkaan koskaan oppineet siitä pitämään, vaikka olen käyttänyt eri marjoja ja keittänyt ja tarjonnut sitä heille säännöllisin väliajoin. Olen tehnyt vispipuuroa niin puolukasta, punaisista viinimarjoista kuin raparperistakin. Lapsena paras maku oli mielestäni omena, jota äiti teki ja vatkasi puuron hartaasti kuohkeaksi. Kun somessa tuli vastaan tämä appelsiinivispipuuro, päätin heti kokeilla koska sen oli pakko toimia! Tein koko annoksen ja kuten arvasinkin, vain mieheni ja minä söimme sitä, esikoinen sentään maistoi hieman, mutta ei pitänyt. Puurossa ei ole sokeria, vain hieman hunajaa, ehkäpä lapsia ei puhuttele niin paljon hieman hapan kuin makea maku. Vein annoksen myös naapuriin, jossa vispipuuro maistui erittäin hyvin aikuisille muttei sielläkään lapsille.

Tämä ohje on Yhteishyvästä.

Appelsiinivispipuuro iltapalana

Ohje:

4 appelsiinia

5 dl vettä

1 1/2 dl mannasuurimoita

3-5 rkl hunajaa

1/4 tl suolaa

Lisäksi:

1 appelsiini koristeluun

Pese ja kuivaa yksi appelsiini ja raasta siitä kuoren keltainen osa.

Appelsiini
Raastettu appelsiinin kuori

Kuori ja lohko appelsiinit ja poista niin hyvin kuin mahdollista valkoiset osat ja kalvot. Sekoita appelsiinit sauvasekoittimella tasaiseksi.

Viipaloidut appelsiini
Soseutettu appelsiini

Kiehauta vesi kattilassa ja vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä 3 minuuttia ja sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Lisää appelsiinisose, kuoriraaste sekä suola. Kuumenna ja hauduta 5-8 minuuttia. Lisää hunaja. Jäähdytä puuro kunnolla ja vatkaa sitten vatkaimella kuohkeaksi puuroksi. Lohkoa yksi appelsiini pieniksi paloiksi ja tarjoa puuron päällä. Itse nautiskelin puuron mielummin ilman appelsiinin paloja.

Valmis appelsiinivispipuuro
Iltapala on valmis
Lisänä leipää ja tuorepuristettua appelsiinimehua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.