Kasvisruoka,  Keitto

Kasvissosekeitto

Viikonloppuna syötiin hyvin, joten tänään maanantaina oli ihan hyvä keventää vähän. Yritän aina käyttää kaikki mitä jääkaapista löytyy, en pidä lainkaan ruuan heittämisestä pois. Siksi nyt oli juuri oikea hetki sosekeitolle. Kaikki ainekset löytyivät valmiiksi jääkaapista. Bolognese kastikkeesta oli jäänyt palsternakkaa ja selleriä. Porkkanaa ja perunaa on jääkaapissani aina. Kesäkurpitsaa oli puolestaan jäänyt yhdestä toisesta pastasta, jota olin tehnyt. Jopa sipuli oli puolikkaana jääkaapissa, joka oli jäänyt poikien hot dog välipalasta. Perunoita laitoin kasviksista eniten, jottei vahvemman makuiset juurekset dominoi. Voit käyttää mitä vain juureksia omasta jääkaapistasi löytyy, vaikka jo hieman nahistuneina. Keiton päälle ryöstin lehtipersiljaa, joka oli menossa huomisen carbonaran päälle. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että sosekeitto ei puhutellut poikia ja he söivät eiliset cannelonit loppuun. Siitä riitti myös molempien poikien ystäville. Minulla riittää aina ruokaa myös kylässä oleville poikien ystäville. Mielestäni lapsen ei pidä koskaan olla nälkäinen, oli hän sitten vieras tai oma.

Ohje:

5 (jauhoista) perunaa

3 pientä porkkanaa

1/2 sipuli

60 g palsternakkaa

60 g selleriä

1/2 kesäkurpitsa

n 7,5 dl vettä

1,5 kasvisliemikuutiota

1 dl ruokakermaa

mustapippuria

Kuori ja pilko juurekset. Kuullota hetki oliiviöljyssä muita paitsi kesäkurpitsaa. Lisää vettä, niin että juurekset peittyvät. Lisää liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää ruokakerma, anna kiehahtaa ja mausta mustapippurilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *