Minulta jäi viikonloppuna herkkusieniä kokonainen laatikollinen käyttämättä, joten ne toimivat tämän ruuan inspiraationa. Kirjoitan aina reseptin yläkulmaan oliko se hyvä vai ehkä todella hyvä vai vain ok, sekä päivämäärän kuukauden tarkkuuudella. Tämän ohjeen kulmassa lukee ”Hyvä!” 01/04. Siitä asti olen siis toisinaan tämän ohjeen mukaan pastaa tehnyt. Ohje on Otavan Pastaruoat kirjasta. Rehellisyyden nimissä kuitenkin kerrottakoon, että tein tämän ruuan vain aikuisille, poikia ei näin vahva herkkusienten rooli ruuassa houkuttele. Kotona odotti neljä nälkäistä nuortamiestä kun tulin töistä kotiin, joten he saivat eilistä carbonaraa-kyllä, syömme myös eilistä pastaa, kun nälkä on kova ja aikaa vähän. Kasvavat nuoret tarvitsivat kuitenkin hieman enemmän kuin carbonarasta riitti, joten pyöräytin kaikille vielä Fazerin isosta rullarieskasta wrapit. Sisään laitoin isänpäivän aamusta jäänyttä maustamatonta tuorejuustoa, salaattia, kurkkua pieninä paloina, kirsikkatomaatteja pieninä paloina sekä kinkkuleikkeleen ja pyöräytin rullalla. Maistui pojille niin hyvin, että tein sitä heille vielä iltapalaksikin.
Tässä fettuccine sieni-juustokastikkeessa on raaka-aineita vähän, siksi valitsisin tummat herkkusienet, jos kävisin kaupan kautta, nyt niitä oli valmiina ja ostin myös hyvälaatusta fettuccinea. Sunnuntain canneloneista oli vielä sopivasti ruuanlaitto valkoviiniä jäljellä, joten sain sitä helposti myös tähän ruokaan. Ruohosipulia jäi reippaasti yli, joten silppusin sen kaikki ja laitoin pakkaseen.
Ohje:
250 g Fettuccinea
1 rk oliiviöljyä
1 silputtu sipuli
2 silputtua valkosipulinkynttä
3 rkl ruohosipulia
250 g viipaloituja herkkusieniä
1 1/4 dl valkoviiniä
50 g pippurilla maustettua tuorejuustoa
1 1/4 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää herkkusienet ja paistele kypsiksi sekoitellen. Lisäää lopuksi 2 rkl ruohosipulia ja viini. Anna kiehahtaa ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää juusto, sekoittele sienten joukkoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa taas. Mausta mustapippurilla ja suolalla makusi mukaan. Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja sekoita keskenään. Koristele lopulla ruohosipulilla. Raasta päälle tuoretta parmesaania.