Pimeä ja kostea marraskuu saa kaipaamaan tuhteja, lämpimia makuja ja sitä tästä Minestronekeitosta löytyy. Keitot ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja yleensä niistä jää syötävää myös seuraavaan päivään. Minestronekeitto toimii mielestäni myös vieraskeittona, sen verran siinä on hyvää makua kuin kaunista ulkonäköäkin. Tarjoa keitto rapeakuorisen leivän kera, itselläni keiton kanssa oli esipaistettua maalaispatonkia. Raasta parmesaani keiton päälle isolla terällä, näin saat voimakkaampaa makua. Tämä ohje on samasta Otavan Pastaruoat kirjasta kuin eilinen fettuccinekin ja näköjään vuonna 2009 elokuussa olen tehnyt keittoa ensi kerran.
Ohje:
1 rkl oliiviöljyä
1 silputtu valkosipulinkynsi
1 hienoksi silputtu sipuli
50 g pekonia paloiteltuna
1 pieni purjo ohuina renkaina
1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl Provencale yrttiseos
12 dl kuumaa lihalientä
75 g pieniä pastasimpukoita
1 rkl karkeaksi raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
koristeeksi silputtua lehtipersiljaa
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa. Kuullota sipuli ja valkosipuli, älä ruskista. Lisää pekoni, paistele hetki, jotta pekoni saa väriä. Lisää purjo, paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja paista kohtalaisella lämmöllä ahkerasti sekoitellen. Lisää tomaattisose ja yrtit, sekoita hyvin. Kaada heti joukkoon lihaliemi ja pastasimpukat. Mausta suolalla ja pippurilla. Alenna lämpöä ja anna keiton porista hiljalleen noin 20 minuuttia. Ripottele annoksen päälle parmesaania ja lehtipersiljaa ja tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.

