Jauheliha

Marokkolainen jauhelihapata

Arkiruuan keksiminen on täällä välillä niin vaikeaa, samoja ruokia pyöritän paljon, siksi blogissa on välillä hiljaistakin, kun syömme jo julkaistuja ruokia. Välillä kuitenkin samat ruuat kyllästyttävät ja silloin etsin netistä uusia ohjeita. Käytän eniten K-ruuan, Yhteishyvän, Valion ja Soppa365 sivujen ohjeita, kun etsin arkiruokia. Tämä ohje tuli vastaan K-ruoka sivuilla ja se vaikutti hyvältä vaihtelulta, vaikka pohjana olikin tuttu jauheliha. Couscousta teen harvemmin, mutta se olisi hyvää vaihtelua pastalle ja riisille. Lisukkeina ohjeessa oli myös granaattiomenansiemeniä ja aprikoosia, mutta ne tarjosin erikseen, jotta pojat voisivat laittaa annoksensa päälle vain ne, jotka itse haluvat, jotta varmasti syövät kunnolla. Ja arvasinhan minä, he söivät annoksen ilman granaattiomenaa, aprikoosia ja yrttejä, mutta jogurttikastiketta he ottivat kuitenkin.

Omaan makuun lisukkeet sopivat hyvin ja jogurttikastike toi hyvää raikkautta annokseen. Ruoka maistui kaikille hyvin ja toi hyvää vaihtelua arkeen.

Marokkolainen jauhelihapata

Ohje:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

2 rkl oliiviöljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 1/2 tl suolaa

4 dl täysjyväcouscousta

5 dl kiehuvaa vettä

Mausteseos:

3 tl jauhettua korianteria

2 tl juustokuminaa

1 1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 tl kurkumaa

1 tl kanelia

1/2 tl chilirouhetta

Lisäksi:

8 kuivattua pehmeää aprikoosia

1/2 ruukkua minttua

1/2 ruukkua lehtipersiljaa

1/2 dl granaattiomenan siemeniä (Pirkka pakaste)

Jogurttikastike:

1 tlk (300g) turkkilaista jogurttia

1 1/2 tl raastettua sitruunankuorta raastettuna

1 1/2 rkl sitruunamehua

1 1/2 tl juoksevaa hunajaa

1/2 tl suolaa

Ripaus mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat pieneksi raasteeksi.

Sekoita mausteseos.

Mausteseos

Kuullota mausteseosta öljyssä hetki. Lisää sipulit ja porkkanat. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla. Lisää pannulle couscous, vesi ja kuumenna käännellen, kunnes couscous on kypsää.

Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Paloittele aprikoosit ja silppua yrtit. Koristele ruoka aprikoosilla, yrteillä ja granaattiomenan siemenillä tai tarjoa ne erikseen.

Nosta ruoka pöytään ja tarjoa jogurttikastikkeen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *