Liha,  Pasta

Artisokka-prosciutto pasta

Tämä pasta tarttui mukaani Kodin Kuvalehdestä jo vuosituhannen alussa ja on ehdottomasti yksi minun ja koko perheeni suosikki pastoista, jollei jopa paras. Olen tarjonnut tätä koko pöytäseurueelle, kun meillä on ollut vieraita tai vain lapsille, jos aikuisille on ollut tarjolla jotain eksoottisempaa. Olen tehnyt tätä arkena, viikonloppuna, kotona ja mökillä ja jakanut useamman kerran ohjeen eteenpäin. Tässä ohje nyt myös sinulle. Pasta on helppo ja nopea ja sopii myös lasten suuhun ja tuo mukavaa vaihtelua kana/jauhelihapastoihin!

Ohje:

1 pkt Parmankinkkua

2 rkl oliiviöljyä

1 pieni punasipuli silputtuna

6 dl kanalientä

1 tl mustapippuria

2 tl Provencale yrttimausteseosta

2 dl ruokakermaa

1 prk artisokansydämia

150 g aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Laadukasta pastaa, penne tai fusilli, kumminkin pastaa jossa on tarttumapintaa kastikkeelle.

Nosta parmankinkku viipaleet yksitellen pellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, jäähdytä ja murenna.

Valuuta artisokansydämet ja aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa artisokansydämet neljään osaan ja suikaloi aurionkokuivatut tomaatit. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota sipulisilppua noin 3 minuuttia. Lisää kanaliemi ja keitä pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja yrttiseoksella. Lisää kerma. Lisää artisokat ja tomaatit. Lämmitä sekoitellen. Lisää lopuksi tuore basilika suikaloituna. Tarkista maku. Sekoita pastan kanssa ja ripottele pinnalle parmankinkku ja hieman basilikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *